Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ; - ΣΤΟ ΦΕΚ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Share it:

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η προκήρυξη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τον διαγωνισμό των επτά τηλεοπτικών  αδειών.

Είναι η δεύτερη προσπάθεια που διενεργεί η πολιτεία για τη χορήγηση των αδειών, μετά το περυσινό κυβερνητικό φιάσκο του Σεπτεμβρίου 2016, όταν το ΣτΕ έκρινε, με την απόφαση 95/2017 της Ολομέλειας, ως αντισυνταγματική τη διάταξη μεταβίβασης της αρμοδιότητας διεξαγωγής του διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Από τη δημοσίευσή της, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις στο ΕΣΡ, σε διάστημα 45 ημερών. Στη συνέχεια η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή ανακοινώνει τον κατάλογο των εταιρειών που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, αφού προηγηθεί έλεγχος συνδρομής των νόμιμων προϋποθέσεων. Ακολουθεί το διάστημα για την υποβολή των ενστάσεων και στη συνέχεια το ΕΣΡ εκδίδει την τελική απόφαση για τον αριθμό των υποψηφίων που θα λάβουν μέρος στη δημοπρασία.

                                   Η διαδικασία

Μετά την ανακοίνωση των προεπιλεγέντων υποψηφίων και αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ενστάσεων και ελέγχων των φακέλων, το ΕΣΡ θα στείλει σε καθέναν από αυτούς ατομικό δελτίο συμμετοχής στη δημοπρασία η οποία θα απέχει επτά εργάσιμες ημέρες από την αποστολή όλων των δελτίων.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των προεπιλεγέντων είναι μικρότερος από οκτώ, τότε το ΕΣΡ θα ανακηρύξει τους υποψήφιους αυτοδικαίως προσωρινούς υπερθεματιστές για τις άδειες στην τιμή των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

 Σε αυτή την περίπτωση, η δημοπρασία ολοκληρώνεται. Τυχόν εναπομείνασες άδειες επαναπροκηρύσσονται από το ΕΣΡ και αν και πάλι δεν υπάρξει ενδιαφέρον, θα δημοπρατηθούν στην κατηγορία των παρόχων εθνικής εμβέλειας θεματικού περιεχομένου.

Σε αντίθετη περίπτωση, ορίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας που θα διεξαχθεί σε επτά διαδοχικές φάσεις πολλαπλών γύρων με αυξανόμενο τίμημα. Κάθε φάση χωρίζεται σε δύο στάδια:

Το στάδιο υποβολής προσφορών και το στάδιο υποβολής κλειστών προσφορών. Μετά το τέλος της κάθε φάσης, ξεκινάει η διενέργεια της επόμενης.

Οι συμμετέχοντες δεν επιτρέπεται να έρχονται σε επικοινωνία μεταξύ τους, δεν μπορούν να εξέρχονται από τους χώρους της δημοπρασίας χωρίς την άδεια του ΕΣΡ, δεν μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με το ΕΣΡ για οποιονδήποτε λόγο και δεν μπορούν να χρησιμοποιούν συσκευές επικοινωνίας.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ο φάκελος της αίτησης

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο φάκελος της αίτησης πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής έγγραφα:


  • Έντυπο αίτησης .
  • Εγγυητική επιστολή συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία ύψους 3,5 εκατ. ευρώ
  • Παράβολο υπέρ του Δημοσίου ύψους 30.000 ευρώ
  • Υπεύθυνη δήλωση
  • Δικαιολογητικά που αντιστοιχούν στα Α΄ έως Ζ΄ Τεύχη της Προκήρυξης.
Share it:

MEDIA

MEDIA TV

Post A Comment:

0 comments: