Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

Νίκος Σαπουτζάκης: " Στα Tallent Shows Προβάλλονται όχι οι συμμετέχοντες αλλά είναι καθαρά για τη διαφήμιση των κριτών και των παρουσιαστών" XClusive Interview

Share it:

Νέος και ταλαντούχος με σπουδές και αξιόλογες συνεργασίες στις αποσκευές του, ο  Νίκος Σαπουντζάκης  κατάφερε ήδη να ξεχωρίσει και να κερδίσει το ευρύ κοινό με την μαγική φωνή του.
Συναντηθήκαμε σε ένα καφέ στη Γλυφάδα και είναι περίεργο το πόσο οικεία μπορείς να νιώσεις με κάποια άτομα χωρίς να τα γνωρίζεις. Ο Νίκος με  αργά αλλά σταθερά βήματα εξελίσσεται σε έναν πολύ αξιόλογο καλλιτέχνη.
Με χαρά και χαμόγελο λοιπόν παραχώρησε μια συνέντευξη για το FRESH Magazine

F.M: Αρχικά  Νίκο, πες μου λίγα πράγματα για σένα…Που γεννήθηκες και μεγάλωσες;

Γεννήθηκα στο HΗράκλειο Κρήτης πριν από 28 χρόνια. Και μεγάλωσα στον πανέμορφο Άγιο Νικόλαο Κρήτης.


F.M: Από όσο γνωρίζω σπούδασες κοινωνικός λειτουργός άσκησες το επάγγελμα  ή ασχολήθηκες κατευθείαν και αποκλειστικά με τη μουσική;

Ναι,σωστά Ελένη. Έχω σπουδάσει και αποφοιτήσει ως Κοινωνικός  Λειτουργός στο Ηράκλειο Κρήτης. Το εξασκώ κατά καιρούς όποτε μου δίνεται η ευκαιρία παράλληλα με τη μουσική που δεν μπορώ να αποχωριστώ με τίποτα.

F.M: Η μουσική πως προέκυψε στη ζωή σου;

Η μουσική πρόεκυψε εντελώς ξαφνικά μέσα από ένα καραοκε ( γέλιο) που είχα πάρει συμμετοχή για πλάκα στα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια. Άκουσα ευνοϊκά λόγια και πήρα μια κιθάρα, έτσι άρχισα να γρατζουνώ και να σιγοτραγουδώ.

F.M: Τι σημαίνει «τραγούδι» για σένα;

Τραγούδι για εμένα σημαίνει έκφραση, σημαίνει ζωή, σημαίνει ανάσα και οξυγόνο.

F.M: Θυμάσαι να μας περιγράψεις πώς ένιωσες την πρώτη φορά που εμφανίστηκες επισήμως μπροστά στο κοινό; Πότε και πού ήταν;

Πρώτη φορά  θυμάμαι κάπου στο 2010 έκανα την πρώτη μου εμφάνιση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης με το Γιάννη Χαρούλη από κάτω να με ενθαρρύνει. ( γέλιο)

F.M: Παρά το νεαρό της ηλικίας σου, έχεις στο ενεργητικό σου ενδιαφέρουσες συνεργασίες. Θέλεις να αναφερθείς σε αυτές;

Μέχρι τώρα είχα την ευτυχία να έχω συνεργαστεί με καταξιωμένα και πολύ σημαντικά πρόσωπα της μουσικής. Όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Νότης Σφακιανάκης.

F.M:  Το 2014 κυκλοφορείς τη πρώτη σου δισκογραφική δουλειά από την cobalt music με τίτλο ''ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ'' , στο δίσκο συμμετέχει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στο ομώνυμο κομμάτι του δίσκου. Επίσης συμμετέχουν ο  Αργύρης Λουλατζης,  ο Γιώργος Ν. Ζερβάκης και Fabrizio Polenghi. Θα ήθελες να μας πεις κάποια πράγματα γι τη δουλειά αυτή;

Πριν από δυο χρόνια κυκλοφόρησε η πρώτη μου δισκογραφική δουλεία. Με μεγάλη μου χαρά συνεργάστηκα σε αυτό το δίσκο με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Επίσης, με το Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη, τον Αργύρη Λούλατζη και το Francesco Polenghi. Μια ιδιαίτερη μουσική πρόταση με βαθιά συναισθήματα και ουσιαστικά τα πρώτα μου βήματα στο μουσικό στερέωμα.

F.M:  Την ίδια χρονιά το 2014 γράφεις τη μουσική των τραγουδιών στη παράσταση του Κώστα Βουτσά και της Άλικης Κατσαβoύ ''Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων'' στην οποία πρωταγωνιστεί ο  μεγάλος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς και τα τραγούδια στην παράσταση τα ερμηνεύεις ζωντανά  εσύ…. Πες μου λίγα πράγματα για αυτό.

Η συνεργασία μου Ελένη, με τον Κώστα Βουτσά ήταν κάτι που ποτέ δεν περίμενα και έγινε μέσω μιας πρότασης της γυναίκας του. Ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα ο Κώστας Βουτσάς,  με τόση ενέργεια μέσα του που δεν φαντάζεστε. Ιδιαίτερη τιμή για μένα το ότι έντυσα μουσικά την παράσταση αυτή.

F.M: Από τον καλλιτεχνικό χώρο με ποιον καλλιτέχνη θες να συνεργαστείς;

Είναι πολλά τα ονόματα όμως αυτό τον καιρό θα επιθυμούσα πολύ μια συνεργασία με το Στέλιο Ρόκκο η τον Πασχάλη Τερζή. Είναι η περίοδος τέτοια που αυτοί οι δυο καλλιτέχνες με αγγίζουν πολύ.

F.M: Η συνεργασία σου με τον Νότη Σφακιανάκη πως προέκυψε;

Με το Νότη, συνεργάστηκα αρχικά στις 16 αυτοτελείς ιστορίες με το κομμάτι μου "Δεν μου αρκεί". Μεγάλη φωνή ο Νότης .Ιδιαίτερος άνθρωπος με στιβαρό λόγο και κοφτερή σκέψη. Στη συνέχεια συνεργαστήκαμε και στο δίσκο "Μαζι" με το κομμάτι μου "Κάλε μου άγγελε"

F.M:  «Την αγάπη μάθε να κερδίζεις
να τη συλλαβίζεις, να τη ζήσεις
Θάλασσά μου είσαι συ γαλάζια
κύματα τα χάδια, αχ τα μάτια
Γκρεμίζουνε και χτίζουνε παλατια»
Από τα κομμάτια σου έχω ξεχωρίσει πάρα πολύ το  «θάλασσα γαλάζια»  Συνήθως λένε ότι υπάρχει μία ιστορία πίσω από κάποιο τραγούδι. Ποια είναι η ιστορία αυτού του τραγουδιού; Τι σε ώθησε να το γράψεις;

Το αγαπώ  πολύ αυτό το κομμάτι. Ήταν μια ερωτική ιστορία που απλά κατέγραψε η μνήμη μου. Όχι κάτι δικό μου. Απλά μια αληθινή ιστορία ενός μεγάλου έρωτα.( γέλια)

F.M:  Ετοιμάζεις κάποια έκπληξη για το κοινό σου  το 2017 πάνω στην σκηνή;

Το 2017 με βρίσκει σε κάθε μικρή γωνία της Ελλάδας έχοντας για εφόδια μια κιθάρα και τη φωνή μου. Ένα ακουστικό πρόγραμμα που ξεχειλίζει από έρωτα και μπαλάντες.

F.M:  Πιστεύεις ότι η επιτυχία στο χώρο της μουσικής έχει ημερομηνία λήξης ;

Την επιτυχία η την αποτυχία την καθορίζει το κοινό. Αυτό σε ανεβάζει και αυτό σε πετάξει έξω. Αν πραγματικά αξίζει αυτό που κάνεις κάποια στιγμή θα ανταμειφτείς. Αν και λίγο με ενδιαφέρει. Διότι μέχρι να γίνει αυτό εγώ ταξιδεύω μουσικά γνωρίζω νέους τόπους και διαφορετικούς ανθρώπους. Αν δεν είναι αυτό επιτυχία τότε τι είναι....

F.M:  Νίκο μια γνώμη για τα talentshow, τύπου the  Voice, πες μου..

Περισσότερο τηλεόραση και στο ελάχιστο μουσική. Προβάλλονται όχι οι συμμετέχοντες αλλά είναι καθαρά για τη διαφήμιση των κριτών και των παρουσιαστών. Όμως δεν παύει να είναι μια ευκαιρία...

F.M: Μίλησε μου  λίγο για εσένα,  τον ελεύθερο χρόνο σου τι κάνεις;

Στον ελεύθερο χρόνο πάλι δε θα σε σοκάρω...ακούω μουσική .Όταν δε γράφω μου αρέσει να ακούω νέες δουλειές από κάθε χώρο κυρίως της ελληνικής μουσικής.

F.M: Θα άλλαζες κάτι από την, μέχρι τώρα, ζωή σου;

Θα άλλαζα πολλά. Αλλά μπορεί και τίποτα (γέλιο)

F.M: Ο έρωτας... παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή σου και στη ζωή των ανθρώπων γενικά;
Ο έρωτας είναι πηγή ενέργειας. Είναι τρόπος έκφρασης και βαθιά ανάγκη. Χωρίς αυτόν είμαστε απλά όντα. (γέλιο)

F.M:  Με όλα αυτά που γίνονται στον κόσμο ποια είναι η άποψη σου;

Έχω διανύσει όλη τη δύσκολη περίοδο της χώρας και της κρίσης. Περιμένω πάντα κάτι καλύτερο. Δεν μπορώ αλλιώς. Και δε φτάνει μόνο να περιμένω….πρέπει να γίνω η φωνή των αδικημένων .και όχι   μόνο εγώ αλλά και εσύ  και όχι  μόνο οι δυο  μας  αλλά ΟΛΟΙ. Μόνο έτσι..και θα γίνει.

F.M: . Η διασκέδαση στα χρόνια της κρίσης, πόσο έχει επηρεαστεί;

Όλα τα επαγγέλματα έχουν επηρεαστεί .πόσο μάλλον οι σκηνές και οι χώροι ψυχαγωγίας που θεωρούνται πολυτέλεια. Αν και δε θα έπρεπε να θεωρούνται διότι η ψυχαγωγία είναι ανάγκη του κάθε ανθρώπου.

F.M: Διαδικτυακά που μπορεί να σε βρει κάποιος;

Ασχολούμαι πολύ με το ιντερνέτ. Μπορεί να με βρει στο facebook στην επίσημη σελίδα μου https://www.facebook.com/nikos.sapountzakis.9?fref=ts   αλλά πλέον και στο intagram.

Θα μας κάνεις μια ευχή για να κλείσουμε θετικά την όμορφη συνέντευξη μας;

Εύχομαι  κανείς να μην πονάει παρά μόνο να αγαπιέται και να αγαπάει. Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη για την όμορφη συζήτηση που είχαμε καθώς και το FRESH Magazine.


Επιμέλεια Συνέντευξης: Ελένη Σκιαδά


Share it:

INTERVIEWS

Post A Comment:

0 comments: