Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

Φώτης Σπύρος - Με λυπούν τα survivor ...όλη αυτή η καφρίλα. Exlusive Interview

Share it:

Φώτης Σπύρος….είναι αναμφισβήτητα ένας κορυφαίος Έλληνας ηθοποιός με πολλές συνεργασίες στο ενεργητικό του. Τον συνάντησα εντελώς τυχαία πριν λίγες μέρες  σε ένα καφέ στην Εύβοια , στον Αγιόκαμπο  και δεν αρνήθηκε να παραχωρήσει μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη .
Απλός, υπέροχος άνθρωπος, με πολύ χιούμορ,  "καλό παιδί"  όπως πολλές φορές  λέμε στην καθημερινότητά μας …Απολαύστε τον.

FM: Φώτη  , Θα ήθελα να μας πεις πώς ξεκίνησε η ιστορία σου ως ηθοποιός; Ήταν όνειρο  από μικρός  ή ήταν κάτι που προέκυψε;
Ελένη, από πάντα μου άρεσε να κάνω τους άλλους να περνάνε όμορφα, να γελάνε να δακρύζουν, να ταξιδεύουν. 
Όταν κατάλαβα ότι μπορούσα να τους κάνω και καλύτερους..αποφάσισα ότι μόνο με αυτό ήθελα να ασχοληθώ για πάντα.

FM: Πως ένιωσες την πρώτη φορά που ανέβηκες πάνω στην σκηνή;
Μαγευτικά, μοναδικά,  ένιωσα μια χαρά, μια ομορφιά…ένα συναίσθημα..που μόνο επάγγελμα δεν λέγεται. Είμαι τυχερός που ζω αυτή την ζωή, άλλη και άλλη και καινούργια και διαφορετική  και κακή και καλή..και ξανά διαφορετική …και πολλές ζωές.( Γέλιο)

FM: Αντιμετώπισες δυσκολίες στην πορεία σου στο χώρο;
Πολλές..αλλά πάντα θυμόμουνα αυτό που έχει πει ο Σάμιουελ Μπέκετ. Να προσπαθήσεις ξανά να αποτύχεις, ξανά να αποτύχεις καλύτερα. Κάθε μέρα είναι ιδιαίτερη. Μου αρέσουν και τα δύσκολα…όλα δικά μας είναι..όλα καλοδεχούμενα. ( χαμόγελο)

FMΣτο ευρύ κοινό έγινες γνωστός από τον ρόλο σου στους  « δυο ξένους» . Πες μας δυο λόγια…
Ευτυχής συνάντηση! Είμαι πολύ τυχερός. Ξεκίνησα με μια σειρά που λατρεύτηκε από τον κόσμο. Τότε δεν ξέραμε τι κάναμε αλλά το κάναμε με αγάπη. Γι’ αυτό ο κόσμος συνδέεται ακόμα και τώρα με εκείνον τον κόσμο που τότε εμείς δημιουργήσαμε . Θεωρώ ότι είναι πολύ ρομαντική σειρά. Την βλέπω και χαμογελώ.

FMΤι είναι αυτό που σε εξιτάρει σε μια ερμηνεία;
Tο  ταξίδι στο άγνωστο...κάθε φορά πας να ανακαλύψεις κάτι που δεν γνωρίζεις.


FMΗθοποιός  πιστεύεις ότι γεννιέσαι ή γίνεσαι;
Ηθοποιός προσπαθείς να γίνεις. Ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι! Ούτε γίνεται να γίνεις! Δεν φτάνει ο χρόνος ζωής ενός ανθρώπου. Επιτυχία θα είναι να το πας λίγο παρακάτω το βαρκάκι…( γέλιο) και να δεις και εσύ μια στάλα θάλασσα πιο πέρα χωρίς να σε βουλιάξουν οι άνεμοι..

FMΥπάρχει συνταγή για μια  επιτυχημένη παράσταση ;
Και βέβαια όχι. Η διαδικασία δημιουργίας μιας παράστασης  δεν είναι μοιρολογίστρα να σταματά να παρηγορεί τον καθένα. Δεν σταματά για να ακούσει το καρδιοχτύπι κανενός. Μια παράσταση γενικά πρέπει να είναι κουφή αν θέλει να συνεχίσει και γι αυτό ίσως κάποιες φορές πονάει.

FMΣε επηρεάζουν οι ρόλοι που υποδύεσαι στην μετέπειτα ζωή σου;
Ναι! Με ενδιαφέρει περισσότερο να διάγω βίον καλλιτεχνικόν παρά κουνώντας πλαστά σημαιάκια να αναπροσδιορίζομαι  ως καλλιτέχνης.

FMΈχεις κάποια κριτήρια για να επιλέξεις μια δουλειά;
Συνήθως όχι. Κοιτώ απλά να είναι τα πράγματα χειροπιαστά .


FMΠιστεύεις πως το θέατρο θα αντέξει στην κρίση που βιώνουμε ως χώρα;
Άντεξε πιο δύσκολες εποχές. Στη φύση του είναι να γίνεται φάρος και να μας δείχνει τον δρόμο στις φουρτούνες ( χαμόγελο)


FMΠώς νιώθεις όταν μπαίνεις πίσω από την μάσκα του ήρωα που υποδύεσαι;
Ελένη μου, δεν υπάρχει μάσκα. Δεν βάζεις τίποτα που κρύβεσαι από πίσω του. Βγάζεις την μάσκα της καθημερινότητας και απλά  εκτίθεσαι…όσο αντέξεις.

FMΞεχωρίζεις κάποιες από τις δουλειές που έχεις κάνει μέχρι στιγμής;
Δεν είμαι κριτής. Δεν θέλω να είμαι..Τα παιδιά μου ας τα κρίνουν και οι άλλοι. Τους έχω εμπιστοσύνη(και των άλλων και των παιδιών μου)

FMΠαρακολουθείς τηλεόραση; Βλέπεις γενικά  σειρές και κατά επέκταση θεωρείς ότι λείπουν καλές σειρές από την τηλεόραση;
Δεν βλέπω τηλεόραση .Με λυπούν τα survivor. Κατάντια, Θάνατος. Σοβαρός ο θάνατος, ο μέσα μας που μας σαπίζει και βρωμάμε..όλη αυτή η καφρίλα.

FMΠιστεύω ότι ο κόσμος , λόγω των οικονομικών κυρίως  δυσκολιών   που αντιμετωπίζει  στις ημέρες μας ,  έχει περισσότερη ανάγκη  να παρακολουθήσει  μια κωμωδία και όχι δράμα. Συμφωνείς;
Ναι συμφωνώ.  Ο κόσμος Ελένη,  έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την ψυχαγωγία .Την πιο ανάλαφρη επικοινωνία στο θέαμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κωμωδία είναι λιγότερο σημαντική και ότι υπολείπεται του σοβαροτέρου θεάματος. Καθόλου μάλιστα όταν γίνεται τίμια και ειλικρινά.

FMΤι θα συμβούλευες  ένα νέο ηθοποιό που ξεκινά να  κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο;
Θα του έλεγα ότι αυτό το επάγγελμα έχει μοναξιά και θα πρέπει να το γνωρίζεις. Όμως τόλμα να ξημερώσεις, κρύβοντας σε παραμένεις πάντα ένας ξένος, τι φυλάς την μοναξιά σου; Για ποιον και γιατί; Η θάλασσα  είναι τι άλλο θέλεις να είναι η θάλασσα από θάλασσα. Πέσε να βραχείς.                 

FMΤα τελευταία καλοκαίρια το περισσότερο καιρό τα περνάς στην Εύβοια . Πώς πήρες αυτή την απόφαση;
Είναι το πρώτο μου καλοκαίρι στην οικογενειακή επιχείρηση μας στον Αγιόκαμπο Εύβοιας. Πέρασα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ένα χρόνο μου πήρε να το ξεπεράσω και να γίνω καλά. Δεν μπορούσα να δουλέψω..Τώρα είμαι υγιής, πολύ χαρούμενος και περήφανος για μένα που το ξεπέρασα. Ευχαριστώ την ανώτερη δύναμη.

FMΗ λέξη ευτυχισμένος  τι σημαίνει για εσένα..;

Να… αυτό το χαμόγελο τώρα που σου μιλώ. Στο συναίσθημα σε εμένα ο θεός έμεινε μετεξεταστέος! Του 
έπεσε παραπάνω...( Γέλιο)

FMΤον ελεύθερο χρόνο τι κάνεις;
Διαβάζω πολύ, ακούω μουσική ,κάνω σχέδια, βλέπω φίλους και μένω με τον εαυτό μου. Τώρα πια τον ακούω πολύ περισσότερο..μετά την περιπέτεια που περάσαμε…αν δεν ήμασταν μαζί δεν θα τα καταφέρναμε..Τα έχω βρει με τον εαυτό μου πολύ!

FMΟ έρωτας τι ρόλο έχει στην ζωή σου;
Έρχεται πάντα για να μου θυμίσει ότι είμαι  ήρωας…. πλύνε- βαλε! ( γέλιο)

FMΈχεις μετανιώσει για τυχόν επιλογές σου στην ζωή σου;
Ναι. Δεν μπορώ να ζω φωναχτά!

FMΓια ποιο πράγμα θα έλεγες ότι είσαι περήφανος, επαγγελματικά ή γενικά;
Είμαι περήφανος που ζω. Που κατάφερα για παράδειγμα και είμαι και εδώ και μιλάμε…Που μπορώ…στο  πληκτρολόγιο του υπολογιστή μου, του κινητού και πατώ λέξεις..και μιλώ με τους φίλους ακόμη και διαδικτυακά και δεν μου ψιθυρίζει στο αυτί κανένα σκουλήκι  ( γέλιο) .

FMΠως ονειρεύεσαι τον Φώτη, μετά από δέκα χρόνια από σήμερα;
Φωτάκι…Fotax..Δονκιφωτη..Φώτη σε όλες τις εκδοχές…( γέλιο)
Ένα παιδί  κρυμμένο  σε ένα ξυπόλυτο σύννεφο, με ένα παντελονάκι θαλασσί ,αίματα στο γόνατο και αλήτη σε αθέατους ουρανούς.

FMΣχέδια για το χειμώνα;
Πρώτον, να βάλω air condition στο σπίτι για να μην κρυώνω..δεύτερον  να πάρω και διπλό κρεβάτι στην καρδιά μου μετά την  εσωτερική μου , μέσα δηλαδή ανακαίνιση…( γέλιο)

FM: Φώτη μου, εφόσον σε  ευχαριστήσω πολύ για τον χρόνο και τη συνέντευξη που μας παραχώρησες! Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις σε όσους μας διαβάζουν;
Ελένη, εφόσον σε ευχαριστήσω για την όμορφη κουβέντα που κάναμε  θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους να έχουν υγεία, καλούς φίλους, να χαμογελάνε ,  να έχουν θετική σκέψη, να είναι αισιόδοξοι. Να ζουν την κάθε στιγμή στην καθημερινότητα τους.  Όλα δικά μας είναι! Πάντα μετρητοίς ποτέ με δόσεις…!

Επιμέλεια Συνέντευξης: Ελένη Σκιαδά

Share it:

INTERVIEWS

Post A Comment:

0 comments: