Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

Share it:
Το ραδιόφωνο FM πρωτοεμφανίστηκε το 1933, διαμορφώνοντας και ελέγχοντας την μουσική κυρίως pop κουλτούρα (αλλά και την πολιτική - κοινωνική παρέμβαση και σχολιασμό) καθιστώντας σε "μία νύχτα νέους σταρ είδωλα και αγαπημένα hit." 
Στις Η.Π.Α οι κολεγιακοί σταθμοί, έκαναν mainstream την εναλλακτική μουσική σκηνή και στην Ελλάδα, πριν την άδεια λειτουργίας ιδιωτικών σταθμών, οι πειρατικοί, έγραψαν τη δική τους cult ιστορία με τους δικούς  τους εναλλακτικούς star παρουσιαστές και τις θρυλικές ερωτικές αφιερώσεις των ακροατών. 

Τότε  που το internet και το download ουσιαστικά δεν υπήρχαν στην Ελλάδα  το ραδιόφωνο είχε γίνει το μέσο της ενημέρωσης. Όχι μόνο ειδησεογραφικής, αλλά και της μουσικής.
Τι συναυλία έρχεται, ποιο είναι το επόμενο μεγάλο κομμάτι, ακόμα και που να πας για ποτό το βράδυ σε ενημέρωνε. Ήταν ο δικός μας κόσμος και ήταν γεμάτος μουσική.

Και ξαφνικά -ή και όχι τόσο ξαφνικά- ήρθε η πτώση.
Και το συμβατικό ραδιόφωνο έχασε τη ζωντάνια και την έντασή του.
Έχασε τον ρόλο του στην καθημερινότητά μας.
Για κάποιους παραμένει ένας πιστός φίλος,  για κάποιους άλλους όμως έχει πεθάνει.

Το τι φταίει και γιατί πήγαμε εκεί, είναι μια άλλη και μεγάλη ιστορία.
Το θέμα μας είναι άλλο: «ποιο είναι το μέλλον του ραδιοφώνου;» 

Η μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία είναι πλέον γεγονός και το ραδιόφωνο παίζει στους… ρυθμούς της ψηφιακής τεχνολογίας.


Ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, γίνονται ριζικές αλλαγές στους περισσότερους τομείς και ειδικά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Φυσικά, το διαδικτυακό ραδιόφωνο δεν είναι κάτι καινούργιο.
 Έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και αρκετά χρόνια, αρχικά στο εξωτερικό, ως αποτέλεσμα της τεχνολογικής εξέλιξης, και αργότερα και στην Ελλάδα.


Το μέλλον λοιπόν του ραδιοφώνου εξαρτάται από την πορεία της  τεχνολογίας. .

Η παγκόσμια εμβέλεια, η οποία επιτυγχάνεται μέσω του διαδικτύου, δίνει τη δυνατότητα στους ραδιοφωνικούς παραγωγούς να μεταφέρουν μηνύματα και μουσική σε διαφορετικούς πολιτισμούς χωρίς η απόσταση να αποτελεί πρόβλημα, καθώς και να επικοινωνούν διαδραστικά μαζί τους σε πραγματικό χρόνο. 

Ο εφευρέτης του διαδικτυακού ραδιοφώνου στα αυτοκίνητα
Γιώργος Πάρθημος
Σημαντική προϋπόθεση είναι πως μπορείς να ακούσεις από το κινητό σου χωρίς να πληρώνεις επιπλέον internet και επίσης πως έχεις τη δυνατότητα να ακούς και
από το αυτοκίνητό σου.Αυξανόμενος είναι ο αριθμός των ακροατών που επιλέγουν το internet ή τις νέες ψηφιακές συσκευές ραδιοφώνου, αντί για μια συμβατική συσκευή ραδιοφώνου προκειμένου να ακούσουν το σταθμό της επιλογής τους.Σε vintage διακοσμητικά αναμένεται να μετατραπούν οι συμβατικές συσκευές ραδιοφώνου.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, το ραδιόφωνο, είτε το ενημερωτικό είτε το μουσικό, είτε το επίγειο είτε το διαδικτυακό, θα συνεχίσει να είναι η «καλύτερη παρέα» 

Επιπλέον, μπορεί οι συχνότητες των FM να υποφέρουν, αλλά στο δίκτυο βράζει ο τόπος και μια νέα γενιά ραδιοφωνατζήδων δοκιμάζει τις δυνάμεις της

Όσο υπάρχουν άνθρωποι με καρδιά και σθένος, το ποτήρι του ραδιοφώνου θα είναι πάντα μισογεμάτο, όπως όλα τα πράγματα που απαιτούν μεράκι και αφοσίωση.


Share it:

MEDIA

Media Radio

Post A Comment:

0 comments: