Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

«Πυρ ομαδόν» από αντιπολίτευση για τις νέες εξαγγελίες Τσίπρα από το υπ. Υγείας

Share it:
«Τσίπρας και Πολάκης προκαλούν με την ανικανότητα τους», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία -«Οι ίδιες εξαγγελίες & τα ίδια ψέματα για την υγεία μετά από δύο χρόνια», σχολιάζει η ΔΗ.ΣΥ 

Ομαδικά πυρά δέχεται η κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή την επίσκεψή και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα το πρωί στο υπουργείο Υγείας.

«Ο κ. Τσίπρας και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκαλούν τους πολίτες με την ανικανότητα και την αναλγησία τους», ανέφερε ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας,  κ. Βασίλης Οικονόμου σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας. Οπως αναφέρει «πήγε για να τάξει διορισμούς».

«Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία. Ζει σε ένα άλλο, παράλληλο σύμπαν, όπου όλα τα βλέπει “καλώς καμωμένα”. Δεν βλέπει ότι το σύστημα δημόσιας Υγείας καταρρέει.

Χειρουργεία αναβάλλονται από ελλείψεις υλικών, άνθρωποι χάνονται από την απουσία ασθενοφόρων, τακτικά ραντεβού στα νοσοκομεία κλείνονται με αναμονή 7 - 8 μηνών, λόγω έλλειψης γιατρών, ασθενείς ψάχνουν και δεν βρίσκουν φάρμακα.

Πήγε στο Υπουργείο Υγείας, όχι γιατί έχει κάποιο σχέδιο να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά για να δώσει πάλι ψεύτικες υποσχέσεις για διορισμούς.

Προκαλούν τους πολίτες με την ανικανότητα και την αναλγησία τους».

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Οι ίδιες εξαγγελίες & τα ίδια ψέματα για την υγεία μετά από δύο χρόνια

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Υγείας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δύο χρόνια μετά, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε και πάλι το Υπουργείο Υγείας για να επαναλάβει τις ίδιες εξαγγελίες και τα ίδια ψέματα.

Παρακολουθήσαμε μια κομματική φιέστα, με λίγους χειροκροτητές, μέσα στο Υπουργείο Υγείας, με τον κ. Τσίπρα να απολογείται  για τις ευθύνες του για την κατάρρευση της δημόσιας υγείας και την διάλυση των νοσοκομείων.

Ο Πρωθυπουργός που δεν τόλμησε να προεκτείνει την εξεταστική επιτροπή στην περίοδο διακυβέρνησής του, βιάζεται και βγάζει ο ίδιος πορίσματα, βαφτίζει το κρέας – ψάρι παρουσιάζοντας ένα Κοινωφελές Ιδιωτικό Ίδρυμα ως δημόσιο Νοσοκομείο...

Είναι το ίδιο αστοιχείωτος όπως και ο εκλεκτός του Υπουργός, κ. Πολάκης!

Όσο για τις επερχόμενες δήθεν «επαναστατικές» αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ο κ. Τσίπρας διατυμπανίζει, αποτελούν στην ουσία την αποδόμηση των υπαρχουσών δομών που λειτουργούν.

Να σταματήσουν επιτέλους τα σόου και την προπαγάνδα γιατί οι πολίτες γνωρίζουν καλά την καταστροφή που έχουν φέρει στο χώρο της Υγείας.

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φύγουν μήπως και σωθεί ότι έχει απομείνει όρθιο από την ιδιοτέλεια και την ανικανότητά τους.

KKE: Οι διακηρύξεις του πρωθυπουργού για την Υγεία είναι για τα σκουπίδια

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Υγείας τονίζει:

«Η κυβέρνηση "παίρνει άριστα" για την απόδοσή της, από τη μια να υλοποιεί αποτελεσματικά τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, για τις άγριες κρατικές περικοπές στην Υγεία και τη φαρμακευτική περίθαλψη και από την άλλη να παραπλανά τους ασθενείς και τους υγειονομικούς ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική είναι δήθεν για το καλό τους, άρα πρέπει να επιβραβευτεί και από πάνω.

Ο πρωθυπουργός πανηγύρισε για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, κρύβοντας ότι ο κρατικός προϋπολογισμός δεν δίνει ούτε ένα ευρώ, φορτώνεται η δαπάνη στον ΕΟΠΥΥ και από πάνω αυτοί οι ασθενείς πληρώνουν κανονικά αυξημένες συμμετοχές για φάρμακα και εξετάσεις, όπως όλοι οι ασφαλισμένοι. Ξαναεξήγγειλε προσλήψεις, κρύβοντας ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι επικουρικοί, ορισμένου χρόνου, που δεν προσθέτουν, αλλά αντικαθιστούν τους προηγούμενους που απολύονται. Παρουσίασε ως "επανάσταση" τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με υποδομές και προσωπικό που καμία σχέση δεν έχουν με την πρόληψη, τη θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του λαού, παρά μόνο για τη συνταγογράφηση και κάποιες υποτυπώδεις εξετάσεις για ένα μικρό μέρος του πληθυσμού.

Μίλησε για την "ηθικοποίηση" του συστήματος Υγείας για τις σπατάλες και τον έλεγχό τους, που αποτελεί το όχημα για τις άγριες περικοπές των κρατικών δαπανών και έχει οδηγήσει τους ασθενείς να πληρώνουν ακόμα πιο πολλά για φάρμακα, εξετάσεις, νοσηλεία, να πληρώνουν τόσο στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα της Υγείας, όσο και στις εμπορευματοποιημένες δημόσιες μονάδες Υγείας. Εκεί βρίσκεται και η πηγή των σκανδάλων.

Οι σημερινές διακηρύξεις του πρωθυπουργού για την Υγεία είναι για τα σκουπίδια. Εκεί πρέπει να τις πετάξει ο λαός. Να οργανώσει την πάλη του και να διεκδικήσει την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας, σύγχρονου, πλήρως στελεχωμένου με υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, με απολύτως δωρεάν εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα, χωρίς πλαφόν και περικοπές».

Ποτάμι: Η εικονική πραγματικότητα του κ. Τσίπρα στην Υγεία

«Εικονική πραγματικότητα η Υγεία για τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του, καθώς 2,5 ολόκληρα χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας, εξακολουθούν να βρίσκονται στο δικό τους παράλληλο σύμπαν, ένα σύμπαν που ουδεμία σχέση έχει με αυτό που βιώνει ο Έλληνας ασθενής και πολίτης» αναφέρει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και συνεχίζει: «Ακούσαμε για μεταρρυθμίσεις, τομές και αναμορφώσεις τόσο σημαντικές όσο η ίδρυση του ίδιου του ΕΣΥ. Να τον ενημερώσουμε, πάντως, ότι τα ράντζα είναι ακόμη στους διαδρόμους, τα φακελάκια δίνουν και παίρνουν και οι νοσηλευτές κυριολεκτικά γονατίζουν.

O κ. Τσίπρας προφανώς νομίζει ότι το αμαρτωλό παρελθόν στο χώρο της υγείας ,το οποίο μονίμως επικαλείται, είναι αρκετό για να απαλλάξει την κυβέρνησή του από τις τεράστιες ευθύνες της μετά από 2,5 χρόνια. Κι ενώ στην υγεία το ιδιωτικό θα έπρεπε να λειτουργεί συμπληρωματικά με το δημόσιο, είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση το έχει δαιμονοποιήσει και το θεωρεί εχθρό (και είναι κάτι που δεν το βλέπουμε μόνο στην υγεία αυτό).

Αντί λοιπόν να κοιτάξει πώς θα ενισχύσει τους πόρους της δημόσιας υγείας, π.χ. αίροντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε να γίνονται κλινικές μελέτες στα ελληνικά νοσοκομεία, η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της σε έναν πόλεμο οπισθοφυλακών με το παρελθόν αλλά και με τις ιδεοληψίες της».
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Post A Comment:

0 comments: