Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

Βόρεια προάστια: Αποπνικτική ατμόσφαιρα σήμερα, λόγω υπέρβασης του όζοντος

Share it:
Τιμές πάνω από το όριο ενημέρωσης έχουν καταγραφεί σε Μαρούσι, Λυκόβρυση, Αγία Παρασκευή και Θρακομακεδόνες

Αν παρά τον καύσωνα, έχετε χρειαστεί να μετακινηθείτε σήμερα, Παρασκευή, στα βόρεια προάστια είτε πεζή είτε με αυτοκίνητο, θα έχετε σίγουρα δει μια «θολούρα» στον ουρανό, θα έχετε αισθανθεί πολύ αποπνικτικά και πιθανόν, το έχετε μετανιώσει που βγήκατε έξω. Το ότι το κλίμα στα βόρεια της Αθήνας είναι λίγο διαφορετικό σήμερα από τις άλλες περιοχές οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υπέρβαση των τιμών του όζοντος.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, καταγράφηκε στις 14.00 υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον στις εξής περιοχές, όπου υπάρχουν σταθμοί μέτρησης:  

- στο Μαρούσι στα 182μg/m3
- στη Λυκόβρυση στα 195μg/m3
- στην Αγία Παρασκευή στα 191μg/m3 και
- στους Θρακομακεδόνες στα 203μg/m3

Υπενθυμίζουμε ότι το όριο συναγερμού είναι στα 240μg/m3.

Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Υγείας συστήνει: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Αναμένεται η μείωση των τιμών όζοντος αργά το απόγευμα.
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Post A Comment:

0 comments: