Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ «ΡΑΓΙΖΕΙ» ΚΑΡΔΙΕΣ : Ο ΘΡΗΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΝΕΚΡΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ! [Fotos]

Share it:

O Αμπντουλχαμίντ αλ Γιούσεφ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του καθώς μετέφερε τα δίδυμά του, τυλιγμένα σε λευκά σεντονάκια, στην τελευταία τους κατοικία.

Μόλις εννέα μηνών ο Αχμάντ και η Άγια πέθαναν στη φρικτή επίθεση με χημικά στο Χαν Σεϊχούν της επαρχίας Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία μαζί με τη μητέρα τους κι άλλα 16 μέλη της οικογένειάς του.

Ο χαροκαμένος πατέρας και σύζυγος πήγε χθες να τους θάψει σ’ έναν μαζικό τάφο έξω απ’ την κωμόπολη, όπου ο εμφύλιος πόλεμος έδειξε γι’ άλλη μια φορά το αποτρόπαιο πρόσωπό του.

Ο 29χρονος καταστηματάρχης ήταν στη δουλειά του όταν έγινε η αεροπορική επίθεση κοντά στο σπίτι του λίγο μετά τις 6:30 π.μ. Όταν του τηλεφώνησε η γυναίκα του για να του πει τι είχε συμβεί, ο νεαρός άνδρας έτρεξε στο σπίτι του. Έδειχναν να είναι καλά, αλλά προληπτικά τους μετέφερε στο υπόγειο ενός γειτονικού κτιρίου σε περίπτωση που επέστρεφαν τα μαχητικά.


Πέρασε μια ολόκληρη ώρα, όταν άρχισαν να εμφανίζουν τα πρώτα συμπτώματα.

«Η οικογένεια περίμενε εκεί κάτω, ήταν ασφαλείς, αλλά μετά άρχισαν να βήχουν καθώς ασφυκτιούσαν», είπε ο ξάδελφος του Γιούσεφ, ο Αλάα.

«Τα δίδυμα ξαφνικά άρχισαν να τρέμουν, δυσκολεύονταν να αναπνεύσουν. Είδε έντρομος τη γυναίκα του να καταρρέει και μετά τον αδελφό του, τις ανιψιές και τους ανεψιούς του.

Όλοι τους πέθαναν εκεί στο υπόγειο. Δεν πρόλαβαν να πάνε στο νοσοκομείο», είπε.


«Ο Αμπντουλχαντίμ μού ‘λεγε κλαίγοντας αργότερα ‘δεν μπόρεσα να σώσω κανέναν τους, αδελφέ μου, δεν μπόρεσα να τους σώσω».

Ο συντετριμμένος πατέρας αγκάλιασε τα παιδιά του μια τελευταία φορά πριν τα αποθέσει στο έδαφος. Τα προσωπάκια τους έδειχναν γαλήνια. Πέρα από ένα γδάρσιμο στο μάγουλο του Αχμάντ δεν διακρίνονταν σημάδια τραυματισμού.

«Οι επιθέσεις με χημικά δεν αφήνουν σημάδια», είπε ο Δρ Μαμούν Νατζέμ, γιατρός στο νοσοκομείο Αλ Ράχμα στην Ιντλίμπ, όπου μεταφέρθηκαν τα θύματα. «Είναι σιωπηλός φονιάς που εισέρχεται ύπουλα κι αργά στο σώμα.»

Τα νεότερα απ’ τα θύματα που θρηνεί η οικογένεια Γιούσεφ ήταν μόλις εννέα μηνών, το μεγαλύτερο 68 ετών.


Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Post A Comment:

0 comments: