Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ : «Έφυγε» ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων...[Foto]

Share it:

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων που διαδέχθηκε τον Μιλτιάδη Έβερτ στην Δημαρχία το 1989 όταν ο τελευταίος εκλέχθηκε βουλευτής Αθηνών.

Γεννήθηκε στη Σπάρτη και εκπροσώπησε την Αθήνα ως υποψήφια διοργανώτρια πόλη στη διεκδίκηση των χρυσών Ολυμπιακών Αγώνων του 1996.

Ο λόγος για τον Νίκο Γιατράκο.

Υπήρξε διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Παρισίου, ενώ έφτασε ως τον βαθμό του γενικού διευθυντή Περιφερειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Ήταν ακόμα γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και πρόεδρος της Τράπεζας Επαγγελματικής Πίστεως (1992-1993).Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη 6/4/2017 στις 16.00 στο Α’ Νεκροταφείο.  

Με αφορμή τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Αθηναίων Νίκου Γιατράκου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με συγκίνηση και θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Νίκου Γιατράκου, πρώην Δημάρχου Αθηναίων, εξαίρετου δημόσιου άνδρα και καλού και έμπιστου φίλου και συνεργάτη για τα χρόνια που ήμασταν μαζί, υπηρετώντας  την Πόλη των Αθηνών.

Ο Νίκος Γιατράκος, αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της πρωτεύουσας της Ελλάδος και των πολιτών της.

Ήταν υπόδειγμα ήθους, αξιοπρέπειας, ευθύνης και κύρους.

Τα οκτώ χρόνια που ήμασταν μαζί, συνεισέφερε με την εμπειρία και τις γνώσεις του στην επιτυχία της αποστολής μας και τίμησε στο ακέραιο την εμπιστοσύνη μου, ως Αναπληρωτής Δήμαρχος.

Ζήσαμε μαζί στιγμές δημιουργίας και είδαμε την Πόλη των Αθηνών να ανακτά το κύρος της, να αναβαθμίζεται θεσμικά, να προσφέρει κοινωνικό και πολιτισμικό έργο, να εμπεδώνει τη χρηστή διαχείριση και τη διαφάνεια και να επιτυγχάνει την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Έργο, το οποίο σφραγίστηκε  με την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.

Αυτό το έργο και τις όμορφες δημιουργικές στιγμές, τις μοιραστήκαμε με τον Νίκο Γιατράκο, τον οποίο σήμερα αποχαιρετούμε με τιμή, σεβασμό, αναγνώριση και βαθιά ειλικρινή αισθήματα θλίψης.


Στην οικογένειά του εκφράζω τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου, διαβεβαιώνοντάς τους, ότι θα τον κρατούμε πάντοτε στη μνήμη και στην καρδιά μας.»
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Post A Comment:

0 comments: