Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

ΣΟΙΜΠΛΕ : ΤΡΑΒΑ ΕΥΘΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ !

Share it:

«Η θέση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε δεν είναι πλέον ίδια με του ΔΝΤ, καθώς η ξαφνική ενεργοποίηση του SPD μετά από υπόγειες επαφές με τις Βρυξέλλες και την Κομισιόν ανάγκασαν τον κ. Σόιμπλε σε επικοινωνία που είχε σήμερα με την Αγκελα Μέρκελ να πει στην καγκελάριο ότι το θέμα της Ελλάδας πρέπει να προχωρήσει και να μην καθυστερεί άλλο, καθώς βλάπτεται όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ανώτατη πηγή της Ευρωζώνης στο Euro2day.gr.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επαφές μεταξύ Βρυξελλών και Γερμανίας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη με τον νυν υπ. Εξωτερικών Σ. Γκάμπριελ που «ανέβασε στροφές» ενεργοποιώντας τους εσωτερικούς εκλογικούς μηχανισμούς του κόμματός του.

Όπως μαθαίνουμε κύκλο τηλεφωνικών επαφών είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τόσο με τον Σ. Γκάμπριελ, όσο και με τον πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ (που συναντά ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή), όσο και με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε στον έλληνα πρωθυπουργό «να μην κάνει πίσω» αλλά και να μην ζητήσει Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών της ευρωζώνης, καθώς ακόμα είναι πρόωρο. Κατά τον κ. Γιούνκερ υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις ακόμα εντός της ευρωζώνης για το θέμα της Ελλάδας και θα έπρεπε να υπάρξει σαφής πρόοδος στο Eurogroup της Μάλτας και μετά να συγκληθεί η Σύνοδος Κορυφής των 17 αρχηγών.

Παρ’ όλα αυτά η Κομισιόν κατανοεί τις κινήσεις του Ελληνα πρωθυπουργού καθώς θεωρεί ότι βρίσκεται υπό ισχυρή πίεση και αντιμετωπίζει αντικρουόμενα συμφέροντα.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν είναι ξεκάθαρο πως θα υπάρξει σαφής πρόοδος στο Eurogroup, καθώς η αλλαγή στάσης της Γερμανίας έγινε μόλις σήμερα (Πέμπτη) και είναι άγνωστο ποια στάση θα κρατήσει το ΔΝΤ στην άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημόσιες δηλώσεις του ο Β. Σόιμπλε εξέφρασε αισιοδοξία ότι μπορεί σύντομα να υπάρξει συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό να μη γίνει στο Eurogroup της Μάλτας.

Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Post A Comment:

0 comments: