Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

Θύελλα αντιδράσεων για τους χιλιάδες γυμνούς κρατούμενους έξω από τα κελιά τους ! [Fotos]

Share it:

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες με τους κρατούμενους της φυλακής Σέμπου στις Φιλιππίνες, να κάθονται γυμνοί στην αυλή ύστερα από εντολή που έδωσαν οι δεσμοφύλακες για να κάνουν έλεγχο για ναρκωτικά.

Αν και ανακάλυψαν μεγάλες ποσότητες μεθαμφεταμίνης και μαριχουάνας καθώς και κινητά και μαχαίρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι δεσμοφύλακες ξύπνησαν με τη βία τους κρατούμενους και τους ανάγκασαν να κάτσουν οκλαδόν στην αυλή και εντελώς γυμνοί, μέχρι να ελέγξουν τα κελιά, στα πλαίσια του πολέμου κατά των ναρκωτικών που έχει κηρύξει ο Ντουτέρτε.


«Πρόκειται ξεκάθαρα για σκληρή, απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση», κατήγγειλε η Διεθνής Αμνηστία. Από την πλευρά του, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο άρθρα του ποινικού κώδικα των Φιλιππίνων και τις προβλέψεις του ΟΗΕ, τονίζει πως οι κρατούμενοι δεν πρέπει να υποβάλλονται σε βασανιστήρια.


Οι σοκαριστικές φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, ενώ ο διευθυντής των φυλακών αποπέμφθηκε εξαιτίας των ευρημάτων στα κελιά.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης Τζέθρο Μπάκολοντ, δήλωσε πως όλο αυτό ήταν μια κανονική διαδικασία, στα πλαίσια της καταπολέμησης των ναρκωτικών.
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Post A Comment:

0 comments: