Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

ΣΤΗΝ «ΦΑΚΑ» ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΝΟΘΕΥΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Share it:

Κύκλωμα που διακινούσε χημικά προϊόντα από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα με σκοπό τη νόθευση των καυσίμων, εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία σε συνεργασία με κλιμάκιο του Υπουργείου Οικονομικών  και του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

 Σε επιχειρήσεις της Οικονομικής Αστυνομίας  συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης, δύο Έλληνες  και τρεις Βούλγαροι, καθώς επίσης και ένας ακόμη Έλληνας, ενοικιαστής αποθήκης, όπου πραγματοποιείτο η μεταφόρτωση των χημικών προϊόντων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα,  τη μεταφορά χημικών προϊόντων από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα με βουλγαρικά βυτιοφόρα. Μεταφόρτωναν τα προϊόντα σε ελληνικό βυτιοφόρο, σε αποθήκη σε περιοχή της Αττικής, η οποία ήταν κατάλληλα περιφραγμένη ώστε να καθίσταται δυσχερής η οπτική επαφή.

Στη συνέχεια τα βουλγαρικά βυτιοφόρα αναχωρούσαν για τη Βουλγαρία, ενώ το ελληνικό αναλάμβανε τον εφοδιασμό τεσσάρων  πρατηρίων υγρών καυσίμων σε περιοχές της Αττικής. Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκαν στην παραπάνω αποθήκη και συνελήφθησαν τέσσερα  μέλη της οργάνωσης, τη στιγμή που είχαν ολοκληρώσει τη μετάγγιση μείγματος διαλυτών.  Κατά την έρευνα συνελήφθη και ο ενοικιαστής της αποθήκης, καθώς διαπιστώθηκε να κατέχει ποσότητες υγραερίου κίνησης, χωρίς επαρκή δικαιολογητικά.

Σε παράλληλη επιχείρηση συνελήφθη στον Προμαχώνα Σερρών ένα ακόμη μέλος οδηγός βουλγαρικού βυτιοφόρου της οργάνωσης, που είχε πραγματοποιήσει μετάγγιση φορτίου την προηγούμενη ημέρα. Βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 53.180 λίτρα μείγματος διαλυτών, έντεκα  φιάλες πλήρεις υγραερίου συνολικής ποσότητας 8.294 κιλών, δύο  βυτιοφόρα με υγραέριο συνολικής ποσότητας 6.870 κιλών και  τέσσερα βυτιοφόρα. Επιπρόσθετα συνελήφθη ο υπεύθυνος πρατηρίου υγρών καυσίμων, που εφοδιαζόταν με χημικά προϊόντα από τα συγκεκριμένα βυτιοφόρα, καθώς διαπιστώθηκε να στερείται αδείας λειτουργίας.
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Post A Comment:

0 comments: