Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ : Πουλούσε μετοχές ανύπαρκτης εταιρείας

Share it:

Εμφανιζόταν στα θύματά του,  ως εξαγωγέας φυσικού, εμφιαλωμένου μεταλλικού νερού στην…  Ινδία και υποσχόταν  μεγάλο και άμεσο οικονομικό κέρδος  σε περίπτωση, όμως,  που αγόραζαν μετοχές της εταιρείας του!

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,  κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2015, ο δράστης της απάτης,  χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, όπως γνωριμίες με ισχυρά πρόσωπα στην… Ινδία(!),  τη σύναψη συμβάσεων με άλλες εταιρείες επιτυχημένες – αναγνωρισμένες στο χώρο, εξαπάτησε συνολικά 17 άτομα,  από τα οποία  απέσπασε το συνολικό χρηματικό ποσό των 771.706 ευρώ!

Για να γίνει δε πιο πειστικός, όπως αναφέρει η Αστυνομία,  έδινε ως αντάλλαγμα μια υπεύθυνη δήλωση, από την οποία προέκυπτε η υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών της εταιρείας του, πλην όμως τελούσε σε αναστολή διαπραγμάτευσης, καθώς δεν υπήρχε επιχειρηματική δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Η έρευνα από την ασφάλεια έγινε μετά από εντολή για  προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Έτσι, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 50χρονος , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κακουργηματικής μορφής κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Post A Comment:

0 comments: