Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

Άφησαν τους βουλευτές έξω από τον νόμο για μείωση στις συντάξεις!

Share it:

«Καταλάθος», άφησαν έξω από τον νόμο 4387/2016 για τη μείωση στις συντάξεις, βουλευτές, δημάρχους, αντιδημάρχους και νομάρχες!

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στην παράγραφο 1 του άρθρου 4 του νόμου αναφέρονται τα πρόσωπα που διέπονται από το συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου και από 1/1/2017 υπάγονται για κύρια σύνταξη στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του ΕΦΚΑ.

Ενώ όμως απαριθμούνται ρητά: οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί της Βουλής (σ.σ.: λειτουργοί Βουλής είναι το επιστημονικό προσωπικό Κοινοβουλίου), των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμίδας, οι ιερείς και οι υπάλληλοι των εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, από την ίδια διάταξη απουσιάζει η ρητή αναφορά στους αιρετούς της Βουλής και των ΟΤΑ.

Στην αρχική διάταξη του νόμου, πριν την ψήφισή του, αναφερόταν ότι οι βουλευτές και τα πρόσωπα που εκλέγονται στην τοπική αυτοδιοίκηση εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού. Λόγω των αντιδράσεων η διάταξη αυτή απαλείφθηκε αλλά μαζί της ξεχάστηκε η προσθήκη στη διάταξη της ρητής αναφοράς των αιρετών στα πρόσωπα που εντάσσονται στις διατάξεις του νόμου.

Έμπειρα στελέχη στις συντάξεις του δημοσίου δήλωσαν στην εφημερίδα ότι είναι βέβαιο πως υπάρχει «κενό νόμου» ενώ το θέμα έχει τεθεί – χωρίς να έχει δοθεί λύση – και στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Δεν απουσιάζουν όμως μόνο από εκεί οι αιρετοί, αλλά και από την εγκύκλιο για τον επανυπολογισμό των συντάξεων και τον προσδιορισμό της προσωπικής διαφοράς που θα περικοπεί.

Share it:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Post A Comment:

0 comments: