Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

ΤΑ «ΔΩΡΑ» ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ : Οκτώ νέα δέματα εντοπίστηκαν με προορισμό τους Ευρωπαίους αξιωματούχους

Share it:

Άλλους οκτώ ύποπτους φακέλους, που προορίζονταν για Ευρωπαίους αξιωματούχους και πιθανότατα πρόκειται για τρόμο-δέματα, εντόπισε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι!

 Οι οκτώ φάκελοι  είναι συνέχεια των δύο άλλων, που απεστάλησαν στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. Το πρώτο ανέγραφε ως δήθεν αποστολέα τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ ΄Αδωνι Γεωργιάδη ενώ το δεύτερο τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ και πρώην Υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια. Ενώ στην πρώτη περίπτωση ο φάκελος κρίθηκε ύποπτος και δεν ανοίχθηκε, στη δεύτερη τραυματίστηκε ελαφρά η γραμματέας που το άνοιξε.

Το 2010 είχαν στείλει πάνω από δέκα τρομοδέματα

Καθώς την ευθύνη για τις αποστολές των τρομο-δεμάτων ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία και το 2010 είχε αναλάβει την ευθύνη για άνω των δέκα αποστολών παρόμοιων παγιδευμένων με πυρίτιδα φακέλων, η Αστυνομία υποψιάστηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν αποστείλει κι άλλα πακέτα. Έτσι, ξεκίνησαν σαρωτικοί έλεγχοι σε καταστήματα ΕΛΤΑ της αττικής και ιδιαίτερα στο κέντρο διαλογής της υπηρεσίας στο Κρυονέρι, όπου καταλήγουν οι φάκελοι με προορισμό το εξωτερικό πριν μεταφερθούν στο αεροδρόμιο.

32 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης περιείχε το δέμα του Σόιμπλε

Όπως έγινε γνωστό από τον φάκελο, που εστάλη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και δεν εξερράγη, περιείχε τριάντα ένα γραμμάρια εκρηκτικής ύλης, από αυτές που χρησιμοποιούνται στα βεγγαλικά, μπαταρία καλώδιο και μανταλάκι ούτως ώστε να ενεργοποιηθεί μόνο με το άνοιγμα. Αυτό το είδος της ύλης και το βάρος φαίνεται ότι στάθηκαν οι αιτίες να περάσουν οι πρώτοι δύο φάκελοι από τα μηχανήματα χωρίς να σημάνει συναγερμός. Η μη ανίχνευση της μικρής ποσότητας πυρίτιδας και της συνδεσμολογίας πυροδότησης από τα νέα σύγχρονα μηχανήματα των αεροδρομίων, έχει προβληματίσει τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας.
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Post A Comment:

0 comments: