Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

Αλέξης Τσίπρας : «Μένουμε Ευρώπη...θα τα καταφέρουμε κι ας επιμένουν στο βιολί τους !» [Fotos-Video]

Share it:

«Έπειτα από επτά χρόνια καταστροφικής ύφεσης, η χώρα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, επιμένοντας πως η οικονομία είναι πάλι δυνατή «αρέσει δεν αρέσει».

«Αυτή η αδήριτη πραγματικότητα μας υποχρεώνει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, γιατί η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ».

«Κάποιοι στο επίπεδο των τεχνικών κλιμακίων μπορεί να επιμένουν στο δικό τους βιολί, αλλά η πραγματικότητα έχει κάνει το σκοπό τους «παράφωνο». Τώρα είμαστε σε θέση να συνθέσουμε εμείς τη μουσική της άνοιξης της ελληνικής οικονομίας».


«Οφείλουμε συντεταγμένα να ανοίξουμε τη διαβούλευση για την επόμενη μέρα της οικονομίας και αυτός είναι ο σκοπός του σημερινού υπουργικού Συμβουλίου. Στόχος μας πρέπει να είναι η σύγκριση με τις ανεπτυγμένες οικονομίες. Χρειάζονται πολύπλευρες και ριζικές μεταρρυθμίσεις».

«Για εμάς κοινωνική ευημερία είναι η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, το δικαίωμα όλων σε μια αξιοπρεπή και σταθερή εργασία και ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος», είπε:

«Ορίζοντας της στρατηγικής για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μπορεί να είναι το 2021 οπότε στόχος είναι να έχει επανέλθει η κανονικότητα τόσο στους αναπτυξιακούς όσο και στους κοινωνικούς δείκτες, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο».


Μάλιστα η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη παρά τις τραγικές δυσκολίες αποδεικνύει την επιτυχία της κυβέρνησης, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Με τελικό στόχο να ξανασταθεί η κοινωνία στα πόδια της οφείλουμε να συνθέσουμε μαζί με τους τοπικούς και τους παραγωγικούς φορείς, τους βασικούς στόχους ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου» ανέφερε.
Βασικοί στόχοι της κυβέρνησης όπως τους απαρίθμησε ο πρωθυπουργός

1)  στροφή της παραγωγής σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

2)  ενδυνάμωση της εξωστρέφειας επιχειρήσεων.

3)   ενίσχυση του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού.

4)   ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων.«Η επίτευξη των παραπάνω στόχων δεν είναι μόνο υπόθεση των λεγόμενων παραγωγικών υπουργείων αλλά αφορά τους πάντες – μέχρι και τα υπουργεία που έχουν την εποπτεία της διοίκησης και του κοινωνικού τομέα», συμπλήρωσε.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση μετάβασης, οφείλουμε να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της κρίσης και να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη μέρα με όραμα και έμπνευση».

«Πιστεύω βαθιά ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό και πιο κρίσιμο έργο που καλείται αυτή η κυβέρνηση να υλοποιήσει. Να κάνει δηλαδή πράξη το όραμα της δίκαιης ανάπτυξης και είναι το πιο δύσκολο, γιατί είναι αυτό που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στην οριστική έξοδο από την κρίση», σημείωσε.


Όπως είπε, «αυτό το έργο -που θα αποδώσει καρπούς την επόμενη διετία και με βάση αυτό θα κριθούμε από τους πολίτες στο τέλος της τετραετίας-, με αποφασιστικότητα θα καταφέρουμε να το φέρουμε εις πέρας με επιτυχία».
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Post A Comment:

0 comments: