Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

Αλέξης Τσίπρας: «Το μεγάλο φαγοπότι σε αυτόν τον τόπο τελείωσε» (video)

Share it:
💢Απαντώντας στην ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στην Ώρα του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος να αντιμετώπισει το φαινόμενο. Το πάρτι της διασπάθισης δημοσίου χρήματος, τελείωσε διεμήνυσε ο πρωθυπουργός. Η υπόθεση της Siemens επιτέλους στη Δικαιοσύνη, υπογράμμισε.
Στην τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «Η διαφθορά δεν είναι περιθωριακό φαινόμενο, είναι ένα φαινόμενο άρρηκτο συνδεδεμένο με την ιστορία της χώρας. Πρόκειται για δομικό πρόβλημα, και δεν είναι κάτι καινούργιο ότι η γιγάντωση της διαφθοράς έχει πρωταγωνιστές συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις», και πρόσθεσε ότι απαιτείται «Στρατηγικό σχέδιο, μελετημένες κινήσεις και πολιτική βούληση».
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «Για την αντιμετώπιση της διαφθοράς χρειάζεται ηθικό ανάστημα».
«Φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, υπερ-τιμολογήσεις συνέτειναν στο να φτάσει η χώρας μας, στο χείλος της χρεοκοπίας. Αναλαμβάνουμε το πολιτικό κόστος, αφού τα συμφέροντα αντιστέκονται και εξαπολύουν καθημερινά επίθεση που είναι και ένας δείκτης ότι κάνουμε την δουλειά μας. Θα αρχίσω να ανησυχώ όταν οι επιθέσεις σταματήσουν».
«Έχει σημειωθεί πρόοδος με τις λίστες των φοροφυγάδων. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε τις έκρυβαν είτε αρνούνταν να τις παραλάβουν. Θα γίνει ενοποίηση των λιστών των μεγαλοκαταθετών σε μια ενιαία λίστα και θα ελεγχθούν πάνω από 1.000.000 ΑΦΜ, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια, δημοσιεύει μια κατάταξη η οποία αφορά την υποκειμενική αντίληψη για τη διαφθορά και όχι την πραγματικότητά της.
«Στον χώρο της Υγείας στήθηκε πάρτι διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Επί των ημερών μας, το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, εκεί όπου αρνήθηκαν να το οδηγήσουν αυτοί που σήμερα κόπτονται για τη Δημόσια Υγεία. Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν άντρο μαύρου χρήματος. Το πάρτι τελείωσε, οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για το σκάνδαλο Novartis, ο πρωθυπουργός είπε ότι αφορά αδιαφανή τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων, βασισμένο σε συγκεκριμένη.
Πρόσθεσε ότι «παίρνουν τον δρόμο για τον εισαγγελέα», στοιχεία για τα δελτία τιμών φαρμάκων των ετών 2012, 2013, 2014, μεταξύ των οποίων και της Novartis.
Η διαπλοκή ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις, δολοφονήθηκαν πολιτικά χαρακτήρες επειδή δεν υπέκυψαν σε εκβιασμούς. Το 1,7 δισ. ευρώ που δόθηκε με θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, βγήκε μέσα από μια Επιτροπή της Βουλής και αφορούσε το μεγάλο πάρτι που έγινε με το δημόσιο χρήμα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη για τη διαφθορά.
Που ήταν οι θεσμοί, πού ήταν η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, πού ήταν τα ΜΜΕ όταν γίνονταν όλα αυτά στην Ελλάδα, διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση, μέσα σε δύο χρόνια, έχει κάνει πολύ περισσότερα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και για τη διαφάνεια, περισσότερα από όσα έκαναν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επί 40 χρόνια.
Η πάταξη της διαφθοράς είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας και απαιτεί πολιτική βούληση. Η δέσμευσή μας απέναντι στο κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό είναι να μην λογαριάσουμε το πολιτικό κόστος και να προχωρήσουμε παραπέρα στη θεσμική θωράκιση απέναντι στην διαφθορά και τη διαπλοκή, τόνισε ο πρωθυπουργός.
Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός είπε ότι, «Το να μπορέσει κανείς να συγκρουστεί με ένα εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς θέλει χρόνο και αποφασιστικότητα και αυτή την αποφασιστικότητα εμείς την έχουμε δείξει». Αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ένα αόρατο χέρι που παρεμβαίνει ώστε να κωλυσιεργεί μια δίκη που την περιμένουμε χρόνια όπως και ο ελληνικός λαός».
Χάρη στις προσπάθειές μας, τόνισε ο πρωθυπουργός, η δίκη θα ξεκινήσει στις 24 Φλεβάρη, στο εδώλιο θα καθίσουν 67 στελέχη, όχι, όμως, ο κ. Χριστοφοράκος γιατί κάποιοι φίλοι του είχαν φροντίσει να φύγει από τη χώρα, όπως και ο κ. Καραβέλας επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εξέδωσε νέο ένταλμα εναντίον του και ο ίδιος έχει θέσει και το ζήτημα αυτό στην κ. Μέρκελ.
Ο κ. Μητσοτάκης που θα βρεθεί στην Καγκελαρία σε λίγες μέρες, θα ζητήσει να εκδοθεί ο κ. Χριστοφοράκος στην Ελλάδα; Αυτό θα πει κοινό μέτωπο κατά της διαφθοράς, σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Αν έχουμε καταφέρει σήμερα να έχουμε ξεφύγει σε μεγάλο βαθμό από τη ζώνη του πυρός, αν έχουμε καταφέρει να μην είμαστε στη φάκα, αν έχουμε καταφέρει να μην είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κλείσαμε το 2016 με ανάπτυξη. Ενώ όλοι περίμεναν ύφεση και ενώ μας έβαζαν διαρκώς εμπόδια και πέρυσι το εμπόδιο του κόφτη, θεωρώντας -και μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση- ότι σίγουρα θα ενεργοποιηθεί, όχι μόνο δεν ενεργοποιήθηκε ο κόφτης, αλλά ενεργοποιήθηκε ο δότης και δώσαμε και τις συντάξεις, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του.
Ο στόχος για πλεόνασμα ήταν 0,5% και ξεπεράσαμε το 2% και σε όλους τους σοβαρούς ανθρώπους στην Ευρώπη αυτά τα οποία μας ζητούν είναι θέατρο του παραλόγου και τα λένε αυτοί όχι εμείς, διαβάστε τον γερμανικό Τύπο, επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό και εξαιτίας του γεγονότος ότι τελείωσε σε αυτόν τον τόπο το μεγάλο φαγοπότι, ότι καταφέραμε και βεβαιώσαμε χρήματα από την φοροδιαφυγή, από το λαθρεμπόριο, ό,τι καταφέραμε και είχαμε εισπράξεις.
Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του «Ποταμιού», σε ερώτησή του στην Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή, κατέθεσε τις προτάσεις του, αναφορικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς.
«Η χώρα μας έχει 75 δομές για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Ωστόσο, η χώρας μας είναι στον πάτο των εκθέσεων διαφάνειας και συγκεκριμένα τα δυο τελευταία χρόνια, τα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η χώρα μας κατρακύλησε 11 θέσεις και βρίσκεται στην 69η θέση», είπε στην αρχική τοποθέτησή του ο Στ. Θεοδωράκης.
Σε ότι αφορά στις προτάσεις που έχει Το Ποτάμι, πρότεινε «Εθνικό συντονιστή κατά της διαφθοράς, ανεξάρτητη αρχή, θεσμοθέτηση της υποχρέωσης τους κράτους για έναν τελικό νόμο και ενιαία αρχή προμηθειών».
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Post A Comment:

0 comments: