Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

«Καρφί» από Politico :«Μην ανησυχείτε Ευρωπαίοι, η Ελλάδα θα λυγίσει στις απαιτήσεις των δανειστών»

Share it:

Με απόλυτη ειρωνεία ο αμερικανικός ιστότοπος «Politico», σχολιάζει την κρίση στην ελληνική οικονομία και προβλέπει πως η Ελλάδα θα κάνει όλα όσα επιθυμούν οι δανειστές, όπως έκανε άλλωστε πάντα.

Μάλιστα, απευθυνόμενη στην Ευρώπη που κινδυνεύει από την κατάσταση της Ελλάδας, τη συμβουλεύει να μην ανησυχεί γιατί η Ελλάδα θα πει το «ναι» σε όλα.

«H Ελλάδα είναι στα πρόθυρα της καταστροφής. Επιστρέφει το Grexit. Προσοχή, το μέλλον της Ευρώπης κρέμεται από μία κλωστή. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα. Αν υπάρχει ένα πράγμα είναι ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια, ότι ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά μιλούν οι κυβερνήσεις της, θα λυγίσει τελικά στις απαιτήσεις των πιστωτών», αναφέρει το δημοσίευμα.Επικαλούμενη τον σχολιαστή των «New York Times» που έγραψε πρόσφατα πως «Η Ελλάδα βρίσκεται σαν βόμβα στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης», η «Politico» συνεχίζει: «Ναι, η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια ακόμη στιγμή «do-or-die», δηλαδή «όλα ή τίποτα» με τους πιστωτές της.

Ναι, αν η Ελλάδα δεν πάρει τα χρήματα, δεν θα μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της…

Και, ναι, τα κρατικά ομόλογα στην Ελλάδα καταβαραθρώνονται για άλλη μια φορά με τους επενδυτές να βρίσκονται σε νευρική κρίση.

Παρά τον θόρυβο αυτό, η ανησυχία θα πρέπει να είναι μικρή αν η Ιστορία είναι οδηγός. Αν υπάρχει ένα πράγμα είναι ότι, η Ελλάδα έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια, ότι ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά μιλούν οι κυβερνήσεις της, θα λυγίσει τελικά στις απαιτήσεις των πιστωτών.

Όταν οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup συγκεντρωθούν σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την ελληνική «κατάσταση», όπως την αποκαλούν, θα επαναλάβουν ένα τελετουργικό που διανύει την έβδομη χρονιά. Ανάλογα με το πώς μετράει κανείς, η Ελλάδα είναι είτε στη μέση της τρίτης ή πέμπτης οικονομικής διάσωσης…

Ωστόσο, δεν έχει σημασία πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα: οι Ευρωπαίοι με κάποιο τρόπο κατάφεραν να αποτρέψουν την οικονομική καταστροφή της Ελλάδος, συχνά την τελευταία στιγμή. Μέχρι στιγμής, η Ευρώπη και το ΔΝΤ έχουν δώσει πάνω από 200 δισ. ευρώ για να στηρίξουν την Ελλάδα».«Δεν έχει σημασία πόσο σκληρή είναι η λιτότητα για την Ελλάδα που είναι στην Ευρωζώνη. Η κατάστασή της εξακολουθεί σαφώς να είναι καλύτερη εντός του ευρώ απ'ό,τι αν συντριβεί φεύγοντας από την ευρωπαϊκή οικογένεια, όπως υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων», σχολιάζει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Μετά από χρόνια σκληρών περικοπών των δαπανών… η Αθήνα δεν πρόκειται να τραβήξει την πρίζα για την τελευταία διάσωσή της ακριβώς ένα χρόνο πριν από τη λήξη της».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό που ευθύνεται για τις εξελίξεις με την Ελλάδα, είναι οι όροι του παιχνιδιού που λέγεται πολιτική, και λίγο όλα τα υπόλοιπα. Οι σχέσεις Βερολίνου και Ταμείου, δυσκολεύουν τα πράγματα, αλλά στην ουσία φταίει μόνο η ίδια η πολιτική…
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Post A Comment:

0 comments: