Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

Τι είναι το Χημικό Peeling;

Share it:
Είναι γεγονός ότι με την πάροδο του χρόνου εμφανίζονται ορισμένες ατέλειες στο δέρμα μας. Αυτές ονομάζονται εσωτερική γήρανση και είναι συνήθως  πιο εμφανείς σε γυναίκες και άντρες με ανοικτό χρώμα δέρματος και σε δέρματα που είναι λεπτά και ξηρά .
Επιπροσθέτως η χρόνια και αθροιστική έκθεση στον ήλιο προσθέτει στα παραπάνω την φωτογήρανση η οποία επιβαρύνει το δέρμα μας.
Το χημικό peeling απευθύνεται  σε ανθρώπους που παρατηρούν έντονα τα πρώτα σημάδια του χρόνου ή του ήλιου στο δέρμα τους!
Του Μιχαήλ Άγγελου Άλμπαν, MD, MSc, PhDc, Ειδ. Πλαστικού Χειρουργού.
1. Τι ακριβώς είναι το Χημικό peeling;
To χημικό peeling είναι μια τεχνική, που χρησιμοποιείται για να βελτιωθεί η εμφάνιση του δέρματος. Πρόκειται για θεραπευτική μέθοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας εφαρμόζουμε στο δέρμα ειδικό διάλυμα έτσι ώστε να προκληθεί ελεγχόμενη καταστροφή στιβάδων της επιδερμίδας. Στη συνέχεια γίνεται  απολέπιση (ξεφλούδισμα) με απομάκρυνση των επιφανειακών δερματικών βλαβών και αυτό ακολουθεί σε αναγέννηση νέου δέρματος, πιο απαλού, πιο φωτεινού, με λιγότερες κηλίδες, ρυτίδες, ουλές.
Το peeling ανάλογα με το πόσο πολύ διεισδύει ο ειδικός  χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: επιφανειακό, μεσαίο, βαθύ.  Ανάλογα λοιπόν  με το πρόβλημα και τον τύπο του δέρματος θα προτείνουμε ποιο είναι το κατάλληλο για τον ασθενή μας.
2.Τι προσφέρει ένα χημικό peeling;
Χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία των λεπτών γραμμών κάτω από τα μάτια και γύρω από το στόμα. Επιπλέον με το peeling μπορούν να θεραπευτούν οι ρυτίδες που δημιουργούνται από τη βλαβερή επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας, αλλά και άλλες βλάβες που οφείλονται σε λόγους ηλικίας αλλά και κληρονομικότητας. Επίσης, συνιστάται μετά τις θεραπείες της ακμής, για να βελτιωθεί η υφή του δέρματος και να εξαφανιστούν τα σημάδια που άφησε η ακμή πίσω της. Άλλες ανεπιθύμητες βλάβες που μπορεί να βελτιωθούν με ένα peeling είναι το μέλασμα (πανάδα), στίγματα από την ηλικία, φακίδες, ακτινικές υπερκερατώσεις και δέρματα θαμπά και σκούρα.
3. Πως γίνεται το Χημικό Peeling;
Αρχικά πριν τη διαδικασία καθαρίζετε πολύ καλά το πρόσωπό σας με σαπούνι προκειμένου να εξαφανιστεί κάθε ίχνος λίπους. Στη συνέχεια αφού προστετεύσουμε μάτια, μύτη & χείλη , εφαρμόζουμε το ειδικό διάλυμα με ειδικά πινέλα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο ασθενής αναφέρει ήπιο κνησμό και αίσθημα καύσου. Αμέσως μετά τη θεραπεία εφαρμόζουμε καταπραϋντική ενυδατική κρέμα. Θα ακολουθήσουν ήπιο ερύθημα και απολέπιση. Η διάρκεια της θεραπείας κρατάει 10-15 λεπτά.
4. Τι πρέπει να περιμένει κανείς μετά το peeling;
Αν ο ασθενής προβεί σεεπιφανειακό peeling, παρατηρείται ερυθρότητα και κάποια απολέπιση που διαρκεί από 3-4 ημέρες. Εάν όμως ακολουθηθεί   μέσου βάθους και βαθύ peeling, τότε το δέρμα σκουραίνει λόγω του εγκαύματος και μετά από 2-3 ημέρες αρχίζει να απολεπίζεται. Μπορεί, επίσης, να παρατηρηθούν οίδημα (πρήξιμο) και φυσαλίδες. Η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 7-14 ημέρες.
5. Τι πρέπει να προσέξουμε μετά το peeling- Οδηγίες.
– Κατα τη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να τοποθετείτε αντιλιακή κρέμα σε όλο το πρόσωπο την οποία θα ανανεώνετε ανα 2-3 ώρες.
– Μην τραβάτε τη «πέτσα» Απαγορεύεται αυστηρά καθότι το μόνο που θα καταφέρετε είναι να δημιουργηθούν πανάδες στη περιοχή. Αν μια «πέτσα» κρέμεται και σας ενοχλεί, κόψτε την προσεκτικά με ένα ψαλιδάκι.
-Τουλάχιστον για 2 εβδομάδες μετά το  peeling αποφύγετε την αποτρίχωση στο πρόσωπο, τις μάσκες ομορφιάς, τις βαφές και το περμανάντ.
6. Ποια είναι η ιδανική περίοδος για να κάνουμε χημικό peeling;
Η πιο κατάλληλη περίοδος για θεραπεία είναι οι μήνες από τον Οκτώβριο έως τον  Απρίλιο. Ανάλογα με τη βλάβη που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Ειδικός, θα κρίνει τον αριθμό των συνεδριών που χρειάζονται. Συνήθως σε ήπιες βλάβες αρκούν 3-4 συνεδρίες το χρόνο.
Share it:

ΥΓΕΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ

Post A Comment:

0 comments: