Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

Nέος «ΕΝΦΙΑ» στην θέση του ΕΝΦΙΑ : Θα τον καθορίζουν εισόδημα και ακίνητα !

Share it:

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζεται, έναν νέο φόρο για τα ακίνητα που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, ως ένα από τα αντίμετρα για τη μείωση του αφορολόγητου.

                
                      Τι προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, προβλέπεται μείωση των απαιτούμενων από τον ΕΝΦΙΑ εσόδων κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Αυτό το ποσό θα αφαιρεθεί για να ανακουφίσει τους πιο οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.
Ο νέος φόρος  δεν θα υπολογίζεται μόνο από την ακίνητη περιουσία αλλά θα προκύπτει συνδυαστικά με το εισόδημα του κάθε φορολογουμένου. Όπως όλα δείχνουν, ο νέος φόρος θα μπει στην καθημερινότητά μας από το 2019. Ωστόσο, για να τεθεί σε εφαρμογή, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το περιβόητο περιουσιολόγιο, αλλά και να έχει γίνει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

Ποιος είναι ο στόχος σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο

Η κυβέρνηση στοχεύει ο νέος φόρος να είναι μειωμένος σε σύγκριση με τον ΕΝΦΙΑ κατά 35% με 40%. Το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου προβλέπει δικαιότερη κατανομή των βαρών του φόρου σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ.Εξαιρέσεις στη φορολόγηση δεν θα υπάρχουν καθώς θα φορολογούνται όλα τα ακίνητα. Ωστόσο, για τη φορολόγηση θα λαμβάνεται υπόψη η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και έτσι μπαίνει στο… ζύγι και το εισόδημα μαζί με την αξία της ακίνητης περιουσίας. Δηλαδή όσο μεγαλύτερη η αξία των ακινήτων και όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα τόσο μεγαλύτερος θα είναι και ο φόρος ακινήτων.
                              Ποιοι θα ευνοηθούν

Όσοι διαθέτουν μικρή ακίνητη περιουσία, όπως αυτή θα υπολογιστεί μετά την μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30% ως 40%, αλλά και μικρό εισόδημα ο φόρος θα είναι πολύ μικρός ή θα υπάρχει πλήρης απαλλαγή.
Πριν βεβαίως, φτάσουμε στην αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ, η κυβέρνηση έχει μπροστά της τον Γολγοθά της διαπραγμάτευσης και των απαιτήσεων των θεσμών, οι εκπρόσωποι των οποίων, έρχονται στην ελληνική πρωτεύουσα την ερχόμενη Τρίτη. Θα πρέπει δηλαδή να ανάψει το “πράσινο φως” από τους δανειστές. Χρονικά, πάντως, η μείωση του ΕΝΦΙΑ συμπίπτει, με βάση τα όσα διαρρέονται, με τις σταδιακές μειώσεις σε αφορολόγητο και συντάξεις από το 2018 – 2019 και μετά.

Share it:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Post A Comment:

0 comments: