Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

Η σιλουέτα του βομβιστή της Δάφνης στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής [foto]

Share it:

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει παραδοθεί το υλικό από την κάμερα του Τμήματος της Δάφνης, η οποία «έπιασε» τον βομβιστή την ώρα που προχωρούσε και τοποθέτησε τη βόμβα στην πίσω πλευρά της αστυνομικής Υπηρεσίας.

Πρώτος στόχος των ειδικών είναι να «καθαρίσουν» όσο μπορούν την εικόνα, καθώς οι κινήσεις του αγνώστου καταγράφηκαν νύχτα και κατά δεύτερο λόγο να συγκριθεί η σωματοδομή του δράστη με αυτή που έχει καταγραφεί σε άλλη βομβιστική επίθεση και παραμένει ανεκμετάλλευτη.

Ποια οργάνωση υποπτεύονται στην ΕΛ.ΑΣ

Η αντιτρομοκρατική που βρίσκεται σε συναγερμό για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης με μηχανισμό που χαρακτηρίζεται «πρωτόγνωρος» ως προς τη συνδεσμολογία, υποψιάζεται ότι πιθανόν πίσω από την  ενέργεια, βρίσκεται η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Πρόκειται για το δίδυμο που έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία, για τους πυροβολισμούς στη μεξικανική πρεσβεία με καλάσνικοφ και πάνω απ όλα για την απόπειρα δολοφονίας αστυνομικών των ΜΑΤ στη Χαρ. Τρικούπη.
Το ειδικό ρομπότ της ΕΛ.ΑΣ «πυροβόλησε» το μηχανισμό και τον εξουδετέρωσε

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη στο χρονικό περιθώριο των 40 λεπτών που είχε δώσει ο άγνωστος στην Άμεση Δράση, εξουδετερώθηκε με δύο ελεγχόμενες εκρήξεις από το ρομποτάκι της ΕΛ.ΑΣ.

Με έκπληξη οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών διαπίστωσαν ότι αποτελείτο από χειροβομβίδα, χρονοδιακόπτη ποτίσματος, ενιάβολτη μπαταρία, ηλεκτρικό πυροκροτητή και εκρηκτική ύλη.Χειροβομβίδα είχε εκτοξεύσει όπως αναφέρθηκε στη γαλλική πρεσβεία η Επαναστατική Αυτοάμυνα χωρίς τραυματισμούς, ενώ έχει χρησιμοποιήσει επίσης ο Επαναστατικός Αγώνας και η Σέχτα Επαναστατών.

Η απόπειρα επίθεσης στο Τμήμα της Δάφνης έγινε για τον Λάμπρο Φούντα, όπως είπε ο άγνωστος στο τηλεφώνημά του στην Άμεση  Δράση, πριν κλείσει  το τηλέφωνο.


Ο Φούντας σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς ενώ «απαλλοτρίωνε» αυτοκίνητο

Ο Λάμπρος Φούντας μέλος του Επαναστατικού Αγώνα των Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα, σκοτώθηκε στις 10 Μαρτίου του 2010 σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, στην περιοχή της Δάφνης.Ο Λάμπρος Φούντας μαζί με ένα ακόμη μέλος της οργάνωσης, «απαλλοτρίωνε» αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιείτο σε ενέργεια της οργάνωσης.

Πυροβόλησε τότε κατά των αστυνομικών που σταμάτησαν να ελέγξουν τους τους υπόπτους, ο αστυνομικός ανταπέδωσε και ο Φούντας έπεσε νεκρός.


Από μία τηλεκάρτα που βρήκαν πάνω του οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής προχώρησαν στην πρώτη φάση συλλήψεων έξι μελών της οργάνωσης( Μαζιώτη, Ρούπα κλπ).


Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Post A Comment:

0 comments: