Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

«Ξαφνικός θάνατος» για τον Τσακαλώτο [foto]

Share it:

Τρεις μέρες έχουν περάσει από το τόσο κρίσιμο Eurogroup που σφράγισε ένα δύσκολο αύριο για τη χώρα, κι όμως ο άνθρωπος που είχε τη διαπραγμάτευση στα «χέρια» του δεν έχει ακόμη εμφανιστεί.

Ο λόγος για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που έχει «εξαφανιστεί» μετά τη συνεδρίαση των Βρυξελλών, με τους πολιτικούς αντιπάλους του να υποστηρίζουν πως ο πολιτικός του θάνατος είναι δεδομένος.

Μιλώντας σε συνεργάτες, ο ίδιος μετέφερε την δυσαρέσκεια του για όσα του καταλογίζουν, απαντώντας με τη γνωστή ρήση του Μαρκ Τουέιν, πως «Οι φήμες για τον πρόωρο θάνατό μου είναι σε μεγάλο βαθμό υπερβολικές».
Τι συμβαίνει όμως με τον υπουργό Οικονομικών;

Κύκλοι από το περιβάλλον του, μεταφέρουν την προσπάθεια του κ. Τσακαλώτου να προσηλωθεί στη διαπραγμάτευση που φαίνεται πως θα πάρει πολύ ακόμη, ενώ από την άλλη, η πίεση που ασκείται στο πρόσωπο του είναι τεράστια. Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, «καταγγέλλουν» τον υπουργό Οικονομικών για τα σκληρά μέτρα που δέχτηκε και η κυβέρνηση μέσα στην τόση αναταραχή, δεν βρίσκει χρόνο να στηρίξει τον κ. Τσακαλώτο.Έτσι, ο υπουργός φορτώνεται στις πλάτες του όλα τα βάρη για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, για τη μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές στις συντάξεις που θα ακολουθήσουν, χωρίς ωστόσο να είναι δική του η ευθύνη.

Μάλιστα πριν αναλάβει την ευθύνη της τελευταίας συνεδρίασης, είχε ξεκαθαρίσει στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υλοποιεί δικές του αποφάσεις αλλά συλλογικές, όμως σύντροφοι του τον χαρακτηρίζουν ως υπεύθυνο για τον οδυνηρό συμβιβασμό.
Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Γιώργο Χουλιαράκη, που η κυβέρνηση δεν τον προστάτεψε όταν είπε «καλύτερα μία κακή συμφωνία τώρα, παρά μία χειρότερη τον Ιούνιο». Αυτή η αποστροφή του μάλιστα σε ομιλία του στο LSE, προ δύο εβδομάδων, δεν είχε την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, που προτίμησε να «κρυφτεί στο καβούκι της».

Πάντως τα πράγματα στο εσωτερικό του κόμματος, παρά το γεγονός πως η υπογραφή των μέτρων δεν έπρεπε να σοκάρει κανέναν, είναι πολύ άσχημα. Βουλευτές που αντιδρούν με τα σκληρά μέτρα, δεν σκέφτονται σύμφωνα με πληροφορίες να ρίξουν την κυβέρνηση.Περιμένουν να δουν όλες τις προτάσεις, τι ακριβώς περιλαμβάνει η συμφωνία, ώστε να αρχίζουν να «εκβιάζουν» το Μαξίμου για να μην δεχτεί ακραίες απαιτήσεις.

Πηγές της κυβέρνησης όμως, έχουν αφήσει ανοιχτό και το ενδεχόμενο των εκλογών ανοιχτό, ώστε να επωμιστεί το βάρος η επόμενη κυβέρνηση…Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το Ποντίκι», αναφέρει πως ο υπουργός Οικονομικών έχει απομονωθεί και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.


Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Post A Comment:

0 comments: