Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

Καληνύχτα κύριε Βασίλη ! [foto-video]

Share it:
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο ηθοποιός Βασίλης Τσάγκλος, χθες Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου.

Υπήρξε ένας από τους πλέον δραστήριους Έλληνες ηθοποιούς με συμμετοχή σε πολλές δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.



Γεννήθηκε στην  Σχοινολάκα του άλλοτε δήμου της Πύλου Μεσσηνίας στις 20 Ιουνίου 1939. Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 1989 με την προτροπή και καθοδήγηση του καταξιωμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη Βασίλη Τσάγκλου.



 Ο Τσάγκλος δημιούργησε τον πρώτο πυρήνα του ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ., δίδαξε, σκηνοθέτησε και έβαλε το θεμέλιο λίθο για την σύσταση του ως νομικό πρόσωπο και μέχρι σήμερα ήταν συμπαραστάτης σε κάθε θεατρική απόπειρα της ομάδας. Προς τιμή του, το θερινό θέατρο του Δημοτικού θεάτρου φέρει την επωνυμία «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΓΚΛΟΣ».






Έδωσε την ψυχή του για την ομάδα, διδάσκοντας, σκηνοθετώντας και βοηθώντας με κάθε δυνατό τρόπο τις θεατρικές παραστάσεις.


Στη μικρή οθόνη συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στις τηλεοπτικές σειρές «Παράξενος ταξιδιώτης» (1972), «Βεντέτα» (1986), «Οι φωτογράφοι» (1998), «Το παιχνίδια της σκιάς» (2001), «Μυστικά και λάθη» (2003), «Αν θυμηθείς το όνειρο μου» (2003), «Θανάσιμες πεθερές» (2004).
Οι πιο μικροί, τον θυμούνται  στην τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση στην σειρά «Στο παρά πέντε». 


Φιλμογραφία
Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970) [συνεργάτης Γκεστάπο]
Η Ανταρσία των Δέκα (1970)
Ο Αστραπόγιαννος (1970) [άνθρωπος κοτζαμπάσηδων]
Εσχάτη προδοσία (1971)
Ο Αρχιψεύταρος (1971)
Ο Εχθρός του Λαού (1972)
Οι Απάνθρωποι (1972)
Μέρες του '36 (1972) [δεσμοφύλακας]
Ο Θίασος (1975)
Οι Κυνηγοί - The Hunters (1977) [ενωμοτάρχης]
1922 (1978)
Άγγελος (1982) [(πατέρας)]
Άρπα-Colla (1982) [παπα-Γρηγόρης]
Και ο πρώτος ματάκιας (1982) [στρατηγός]
Ρεπό (1982) [στο ταχυδρομείο]
Η Κάθοδος των Εννέα (1983)
Ο Ανθρωπος που το`παιζε πολύ (1983) [Κυριάκος Σβέρκος]
Εδώ Είναι Βαλκάνια (1984)
Ταξίδι στα Κύθηρα (1984)
Ayna - Ο Καθρέφτης (1984) [μάντης] 
Εν πλω (1985) [υπεύθυνος γραφείου]
Η κάθοδος των εννιά (1985) [Σαράντος]
Πήρες πτυχίο; (1985) [Αλέκος Ντόβης]
Ο Αδέξιος Εραστής (1985)
Made in Greece (1988)
Και δειλός και τολμηρός (1989) [Νικόλας Δρούγκος]
Με τον Ορφέα τον Αύγουστο (1995) [Διονύσης Δήμας]
Το Φτερό της Μύγας (1995)
Μπίζνες στα Βαλκάνια (1996) [παπά-Βασίλης]
Mirupafshim [Μιρουπάφσιμ] (1997) [θείος Χρήστου]
Τα Ρόδινα Ακρογιάλια (1998)
Το Παιχνιδι της Σκιας (2001)
Uranya (2006) [(παππούς)]
Ο γιος του φύλακα (2006) [Κώστας]

Καντίνα (2009) [παππούς]
                         
 Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από την Καίτη Φίνου, που τον «αποχαιρέτησε» με ανάρτηση της στο Facebook.



Δακρύβρεχτο ήταν και το αντίο του φίλου του Νίκου Νικολάου...


Share it:

LIFESTYLE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Post A Comment:

0 comments: