Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

Η Λαγκάρντ ξαναχτυπά: Δεν μπορεί να γίνει ειδικό deal για την Ελλάδα

Share it:
Η
Κριστίν Λαγκάρντ ξαναχτύπησε με νέα δήλωση – φωτιά. 
Πιο συγκεκριμένα, η  Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να συμφωνήσει στο πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί συμβιβασμούς όσον αφορά τις αρχές του και να κλείσει μια ειδική συμφωνία για τη χώρα.

H ίδια τόνισε ωστόσο σε συνέντευξη της στο Reuters πως μια μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ένα «κούρεμα» στα δάνεια των διεθνών πιστωτών.
Το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ, ανέφερε πως το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μπορεί να καταρρεύσει επειδή το ΔΝΤ δεν έχει αποφασίσει ποιο ρόλο θα παίξει. Εν τω μεταξύ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε το ΔΝΤ επειδή απαιτεί νέα μέτρα από την Ελλάδα.
Η κα. Λαγκάρντ απάντησε στις κριτικές αυτές, λέγοντας πως το ΔΝΤ προσπαθεί να επιλύσει αυτές της διαφορές, αλλά έχει περιορισμένο περιθώριο κινήσεων.
«Μας έχει ζητηθεί να βοηθήσουμε, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε με όρους και προϋποθέσεις που είναι αμερόληπτες. Με άλλα λόγια δεν μπορούμε να κλείσουμε μια ειδική ευνοϊκή συμφωνία για μια συγκεκριμένη χώρα, επειδή είναι αυτή η χώρα» σημείωσε η ίδια.
«Πρέπει να εφαρμόσουμε τις αρχές που εφαρμόζουμε σε όλες τις χώρες, γιατί δανείζουμε χρήματα της διεθνούς κοινότητας» πρόσθεσε από το Ντουμπάι.
Το ΔΝΤ πιέζει την Ελλάδα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό. Έχει αφήσει επίσης να εννοηθεί πως οι επίσημοι πιστωτές της Ελλάδας μπορεί να χρειαστεί να δεχθούν «κούρεμα» στα δάνεια που έχουν δώσει στη χώρα.
Η κα. Λαγκάρντ πως μπορεί να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος χωρίς ένα «κούρεμα». «Οι Ευρωπαίοι έχουν χορηγήσει εξαιρετικά μακροπρόθεσμα δάνεια με χαμηλά επιτόκια. Πρότειναν πρόσφατα ορισμένα νέα μέτρα για να μειωθεί περαιτέρω το βάρος του χρέους. Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα και πιστεύουμε πως μπορεί να επιτευχθούν με ένα μηχανισμό που δεν θα απαιτεί πραγματικά “κουρέματα”, δεδομένου ότι οι μεταρρυθμίσεις που προανέφερα εφαρμοστούν από την Ελλάδα» επισήμανε.
Share it:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Post A Comment:

0 comments: