Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

Σοκαλατόπιτα η γρήγορη

Share it:
Μιας και έπιασαν τα μεγάλα κρύα και δεν θες με τίποτα να ξεμυτίσεις από το σπίτι, τι πιο ωραίο να χουχουλιάσεις στο σπίτι με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σου.

Δεν λέει όμως να μην κάνεις την έκπληξη σου, εντυπωσιάζοντας. Να λοιπόν μια συνταγή λαχταριστής σοκολατόπιτας  που δεν θέλει κόπο αλλά ούτε τρόπο. Εύκολα και γρήγορα λοιπόν...

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 18 λεπτά

Υλικά

Βιτάμ 1
Αυγά 5
Βανίλια 1
Ζάχαρη 2 φλιτζάνια τσαγιού
Φαρίνα 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Κακάο 3/4 φλιτζάνι τσαγιού
Κονιάκ 1/2 φλιτζάνι καφέ
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας
Νερό ζεστό 1 φλιτζάνι τσαγιού

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό). Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλιτζάνι. Σερβίρεται ζεστή.


Share it:

COOK BOOK

Post A Comment:

0 comments: