Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

Σώσε τον σύντροφο σου από την κατάθλιψη

Share it:
Μπορεί στην αρχή να θέλετε να απομακρυνθείτε, όμως το να βοηθήσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο να ανακάμψει, είναι σημαντικό για την ψυχική του υγεία στο μέλλον.

Όσο πιο καταθλιπτικός είναι ο σύντροφός σας, τόσο περισσότερη αγάπη θα πρέπει να του δώσετε, υποστηρίζει νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα.

Μπορεί στην αρχή να θέλετε να απομακρυνθείτε, όμως το να βοηθήσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο να ανακάμψει, είναι σημαντικό για την ψυχική του υγεία στο μέλλον, σημειώνουν οι ερευνητές.

Η προσπάθεια του συντρόφου να ανακουφίσει το στρες του άλλου μπορεί να προλάβει την επιδείνωση της ψυχικής του υγείας και τη διατήρηση της υγείας στη σχέση.

Όταν βιώνουμε έντονο στρες, είμαστε πολύ ευάλωτοι και είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο η υποστήριξη του συντρόφου μας σε εκείνη τη φάση είναι τόσο σημαντική.

Όπως μάλιστα αναφέρει η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Developmental Psychology, η παροχή βοήθειας στον στρεσαρισμένο σύντροφο κάνει καλό και σε αυτόν που την προσφέρει- τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα με τον εαυτό του.

Οι γυναίκες φαίνεται πως νιώθουν καλύτερα και όταν είναι εκείνες που λαμβάνουν βοήθεια και υποστήριξη.

 Δεν λείπουν ωστόσο και οι περιπτώσεις εκείνων που όταν αισθάνονται πεσμένοι και ότι δεν έχουν αξία, αντιδρούν αρνητικά στο χέρι βοηθείας που τείνει ο/η σύντροφός τους, καθώς τους γιγαντώνει την κατάθλιψη και το αίσθημα αβοήθητου που ήδη αισθάνονται.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι σημαντικό ο/η σύντροφος να προσφέρει “αόρατη βοήθεια”, μία χειρονομία έγνοιας  χωρίς να τη διατυμπανίζει.
Share it:

ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Post A Comment:

0 comments: