Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

Ένας Φύλακας Άγγελος για τους Ηλικιωμένους

Share it:
Πρόκειται για μια φορητή εφαρμογή, που αποτελείται από ένα βραχιόλι, το οποίο σε συνδυασμό με ένα τάμπλετ παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του ασθενούς.

Έναν φύλακα άγγελο για ηλικιωμένους με ήπια γνωσιακή διαταραχή αποτελεί η εφαρμογή "Guardian Angel", η οποία έχει αρχίσει να δοκιμάζεται στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος "IN LIFE" στο νοσοκομείο Παπανικολάου/Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ). 

Πρόκειται για μια φορητή εφαρμογή, που αποτελείται από ένα βραχιόλι, το οποίο σε συνδυασμό με ένα τάμπλετ παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του ασθενούς.

Το βραχιόλι αυτό διαθέτει ειδικό αισθητήρα που καταγράφει τον καρδιακό παλμό, την πίεση, τις ώρες ύπνου και τα βήματα που κάνει ο χρήστης και τα δεδομένα αυτά αποστέλλονται μέσω bluetooth στο τάμπλετ, από το οποίο μπορεί να παρακολουθεί τον ηλικιωμένο ο γιατρός ή ο συγγενής/φροντιστής του.

Το πρόγραμμα ΙΝ LIFE περιλαμβάνει τεχνολογική υποδομή με υπηρεσίες όπως: ψηφιακό βοηθό ημερήσιων εργασιών, παρακολούθηση ημερήσιας δραστηριότητας, πνευματική άσκηση /βελτίωση μνήμης, ηλεκτρονικό θυρωρό, ανιχνευτή πτώσης στο σπίτι, αξιολόγηση ικανότητας οδήγησης, σχεδιασμό και υποστήριξη οδικής διαδρομής, υποστήριξη χρήσης δημόσιων συγκοινωνιών, κοινωνικοποίηση και επικοινωνία, υποστήριξη πολυγλωσσίας, καταγραφή και επίβλεψη παροχής φροντίδας σε ηλικιωμένους, απομακρυσμένη ιατρική παρακολούθηση, διαχείριση ασθενών και καταγραφή παραπόνων.

Οι υπηρεσίες θα παρέχονται και στους φροντιστές των ηλικιωμένων

Το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα IN LIFE στοχεύει στη δημιουργία και δοκιμή ενός συστήματος παρακολούθησης και υποβοήθησης ασθενών με άνοια/ γνωσιακές διαταραχές με τη βοήθεια νέων τεχνολογιών, ώστε να επιμηκυνθεί το διάστημα ανεξάρτητης διαβίωσής τους

Share it:

TECH

Post A Comment:

0 comments: