Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

Βουλή: Ένταση στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Share it:
Ένταση σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση για την άρση ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου, ύστερα από μήνυση που της είχε υποβάλλει πολίτης για πρόκληση σωματικής βλάβης από ξυλοδαρμό.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος φέρεται να πρότεινε να μην γίνει ψηφοφορία επί του θέματος ώστε να διερευνηθεί αν ο μηνυτής είχε πολιτικά κίνητρα. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αντέδρασαν υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μεθόδευση καθώς την επίμαχη περίοδο η Ελ. Αυλωνίτου δεν ήταν βουλευτής και κατηγορείται για αδίκημα που δεν έχει σχέση με την πολιτική της ιδιότητα.
Η ίδια Ελ. Αυλωνίτου αρχικά είπε ότι δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία διότι η μήνυση έγινε με πολιτικά κριτήρια και ενημέρωσε πως και η ίδια έχει μηνύσει τον καταγγέλλοντα. Μάλιστα αποκάλυψε ότι η δίκη θα διεξαχθεί αύριο, ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επεσήμαναν ότι πρέπει να αρθεί η ασυλία της για λόγους ισονομίας.
Ακολούθησε σχεδόν δίωρη συζήτηση. Στην ψηφοφορία ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Τάσος Κουράκης ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας. Όμως ο Ν. Παρασκευόπουλος ζήτησε να εξεταστεί αν μπορεί η Επιτροπή να προστατεύει βουλευτές  που διώχθηκαν με πολιτικά κίνητρα. Η πρόταση Παρασκευόπουλου έγινε δεκτή, παρά την αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Η υπόθεση αφορά έλεγχο που έκανε ο διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου του ΟΑΚΑ το 2012 στο οποίο εργαζόταν η Ελ. Αυλωνίτου με την οποία είχε δημόσια διαμάχη. Κατά τον έλεγχο υπήρξε ένταση και ο διευθυντής πήγε στο νοσοκομείο, κατατέθηκαν αμοιβαίως μηνύσεις, ενώ η Ελ. Αυλωνίτου πήγε στο Αυτόφωρο. Ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι η Ελ. Αυλωνίτου χειροδίκησε εις βάρος του.
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Post A Comment:

0 comments: