Εδώ Ακούμε Την Καλύτερη Μουσική Της Πόλης! Ακούμε FRESH RADIO Athens
Αν θέλεις να ενεργοποιηθεί ο player και να ακούσεις το καλύτερο iRadio της πόλης απλά πάτα play !

Δίχως έλεος : Χαριστική βολή στους συνταξιούχους- 20% μείωση στις ήδη τσεκουρεμένες συντάξεις !

Share it:

Σε αλχημεία, η οποία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων μέσω του επαναυπολογισμού τους και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς  προχώρησε το υπουργείο Εργασίας.

Η τελική μεσοσταθμική μείωση για τους σημερινούς  συνταξιούχους, με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς εκτιμάται ότι θα είναι στο 20%. Ειδικότερα, όπως ορίζει η εγκύκλιος που εκδόθηκε για τον επαναϋπολογισμό των κύριων συντάξεων (όπως προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου), ο επαναϋπολογισμός δεν θα  γίνεται επί του αρχικού ποσού των συντάξεων (όπως δηλαδή προβλέπουν οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις), αλλά με το μειωμένο ποσό των περικοπών των μνημονιακών νόμων.


 Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που καταργηθεί η προσωπική διαφορά (όπως  ζητούν οι δανειστές) οι απώλειες στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε σχέση με το αρχικό ποσό της απόφασης συνταξιοδότησης συνολικά θα αγγίζει το 65% (συμπεριλαμβανομένων μειώσεων, φόρων, εισφορών και ασθένεια).Παράδειγμα: συνταξιούχος με αρχική απόφαση συνταξιοδότησης 1839,46 ευρώ -μικτά-κύρια σύνταξη, θα έχει προσωπική διαφορά 149, 54 ευρώ. Μετά την εφαρμογή των μνημονιακών νόμων ο ίδιος συνταξιούχος έχει κύρια σύνταξη 1340,47 ευρώ . Αν καταργηθεί η προσωπική διαφορά θα έχει σύνταξη 1190,93 ευρώ (μείωση περίπου 15%).Το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ, σε σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα επισημαίνει ότι ο αρμόδιος υφυπουργός Κοιν. Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος έπρεπε να μην εκδώσει την εγκύκλιο, δεδομένου ότι εκκρεμεί η εκδίκαση  της αίτησης ακύρωσης του ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ. στην ολομέλεια του ΣΤΕ κατά του νόμου Κατρούγκαλου στις 7 Απριλίου 2017.Τονίζεται ότι το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων εγκαίρως είχε επισημάνει και μάλιστα κατ’ επανάληψη ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να τεθεί σε εφαρμογή ο κόφτης στις καταβαλλόμενες συντάξεις από το 2019, γεγονός που θα ολοκληρώσει τη φτωχοποίηση των συνταξιούχων.
Share it:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Post A Comment:

0 comments: